Dünya Prens Charles’ı sorgulamışlar!

Prens Charles’ı sorgulamışlar!

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prenses Diana’nın “Bir araba kazasında öldürüleceğim” diye not yazması üzerine boşandığı Prens Charles’ın polis tarafından sorgulandığı ortaya çıktı

Prens Charles’ı sorgulamışlar

İki çocuk sahibi olan İngiltere Veliaht Prensi Charles ile Prenses Diana 1981 - 1996 yılları arasında evliydi. Diana
31 Ağustos 1997’de 36 yaşındayken Mısır asıllı sevgilisi, iş adamı Dodi el-Fayed ile birlikte Paris’te trafik kazasında ölmüştü. O zaman Diana ve sevgilisinin İngiliz istihbaratının suikastına kurban gittiği iddia edilmişti. İngiliz polisinin Diana’nın evliliği sırasında Ekim 1995’te yazdığı “Bir araba kazasında öldürüleceğim” notu üzerine 1996’da boşandığı Prens Charles’ı sorguladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Londra polis teşkilatı Scotland Yard’ın eski başkanı Lord Stevens, o tarihte Diana’nın bu notu üzerine prensi sorgulamak ve “delilleri takip etmek” zorunda kaldığını açıkladı. İngiliz basınına göre, polisin sorgusunun nedeni, Diana’nın, Charles’ın oğullarının eski dadısı Tiggy Legge-Bourke ile evlenebilmesi için “fren arızası ve ciddi kafa travması” nedeniyle ölebileceğini yazdığı bir not bulunmasıydı. Diana’nın notunda “Camilla bir yemden başka bir şey değil, bu yüzden adam (Charles) tarafından kullanılıyoruz” cümlesi vardı. Prens Charles (72) evliliği boyunca da aşkını devam ettirdiği eski sevgilisi Camilla ile 2005’te evlenmişti.

Saraydaki sorguda açıklama yapamadı

Sorgulamanın St. James Sarayı’nda gizli bir şekilde gerçekleştirildiği belirtilirken, Prens Charles’ın şüpheli olarak değil, tanık olarak dinlendiği, eski eşi Diana’nın 1995 yılının Ekim ayında neden böyle bir not yazdığını açıklayamadığı aktarıldı. İngiliz ‘Daily Mail’ gazetesi, Lord Stevens röportajının
yanı sıra Prenses Diana’nın ölümüne sebep olan kazadan sonra kaldırıldığı hastanedeki Fransız cerrahla da konuştu. Habere göre, Diana’ya ilk müdahalede bulunan doktorlardan biri olan cerrah Monsef Dahman, pek çok kez elektroşok denediklerini, ancak prensesin kalbinin yeniden atmasını sağlayamadıklarını ifade etti.