Dünya Prenses gitti ama dönemedi!

Prenses gitti ama dönemedi!

26.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mutluluğu bir türlü bulamayan Monako Kraliyet Ailesi’nde en son Prenses Charlene enfeksiyon nedeniyle yılbaşından bu yana Güney Afrika’dan dönemiyor. Öyle ki 10’uncu evlilik yıl dönümünde bile eşinin yanında olamayacak!

Prenses gitti ama dönemedi

Grimaldi Ailesi tarafından yönetilen Monako Kraliyeti, yıllar boyunca trajik ölümler, ani boşanmalar, babalık iddiaları gibi birçok olayla çalkalandı. Pek çoklarına göre bu skandallara “Grimaldilerin üstündeki lanet” sebep oldu. Efsaneye göre, 13. Yüzyıl’da Monako’yu yöneten Grimaldi Ailesi’nden Birinci Rainier’in kaçırdığı güzel bir Flaman genç kız, intikamını almak için “Grimaldiler asla mutlu olamayacak” cümlesiyle kraliyeti lanetledi! Lanet iddiasının tekrar gündeme gelmesinin sebebi ise Grimaldi Ailesi’nin üzerinde yine kara bulutların dolaşıyor olması.

Haberin Devamı

Daha önce kaçmaya kalktı

Şimdi Monako’yu yöneten Prens II. Albert (63) ve eşi Prenses Charlene (43) ilişkilerinin başından beri sık sık kriz yaşıyor. Bir kadının Albert’den evlilik dışı çocuğu olduğu iddiasıyla açtığı dava bu krizlere yenisini ekledi. İkiz çocuk sahibi Prens Albert ile Prenses Charlene önümüzdeki hafta evliliklerinin 10. yılını geride bırakacak. Ancak Charlene’nin ocak ayında gittiği Güney Afrika’da kaptığı enfeksiyon nedeniyle Monako’ya dönüş tarihi belirsizliğini koruyor. Daha önce Charlene’nin mutlu olmadığı, düğününde ağladığı, birkaç kez Monako’dan kaçma girişimi olduğu iddia edildiyse de prensesin bu kez Güney Afrika’da tedavi gördüğü için eşinin yanına gelemeyeceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Sömürgelikten bağımsızlığa

Avrupa’da kuzeybatı Akdeniz kıyılarında yer alan bağımsız bir prenslik olan Monako, kuzey, batı ve doğu yönlerinde Fransa ile çevrili.
Monako, Roma İmparatoru VI. Heinrich’in izniyle 1228 yılında bir Ceneviz sömürgesi olarak kuruldu. 1297 yılında François Grimaldi ve askerleri Monako Kayası’nı ele geçirdiler. O zamandan beri Monako toprakları Grimaldi Ailesi tarafından yönetiliyor. 1793-1814 yılları arasında Fransa’nın egemenliği altında yaşayan, 1861’den bu yana bağımsız prenslik olan Monako, 40 bin civarında nüfusa ve 18 kilometrekare toprağa sahip. Prenslik, Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük 2. ülkesi.

Trafik kazası, yıkılan evlilikler

Şimdiye kadar kabullendiği iki evlilik dışı çocuğu olduğu bilinen ve bu çocuklarını desteklediği belirtilen Monako Prensi II. Albert, Hollywood yıldızı Grace Kelly ile Prens III. Rainier’in oğlu. Grace Kelly’nin 1982’de Monako’da trafik kazasında ölmesi, söz konusu lanetin evliliklerin ötesine geçen trajedilere de sebep olduğu iddiasını gündeme getirdi. Öte yandan Albert’in ablası Prenses Caroline ile kız kardeşi Prenses Stephanie de özel hayatlarında aradıkları mutluluğu bulamadı. Prens III. Rainier, 2005’te öldü.