Dünya Putin’den derin mesaj!

Putin’den derin mesaj!

02.08.2009 - 00:05 | Son Güncellenme:

6 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek olan Rusya Başbakanı, dün zorlu doğa koşullarıyla başa çıkabilen lider imajı çizdi. Bir balinaya uydu izleme vericisi takan Putin, denizaltıyla Baykal’ın 1395 metre derinliğine indi

Putin’den derin mesaj

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, “her türlü doğa koşuluyla başa çıkabilen korkusuz lider” imajını güçlendirmek amacıyla bu kez de bir denizaltıyla Baykal Gölü’nün dibinde saatler geçirdi.
Daha önce stratejik bombardıman uçağı kullanan, nükleer denizaltıya binen, vahşi doğada kaplanlara yaklaşan ve üstü çıplak halde balık avlarken fotoğrafçılara Rambo’yu hatırlatan görüntüler veren Putin, 6 Ağustos’taki Türkiye ziyareti öncesi ülke içinde çıktığı gezide yine medyanın ilgi odağı oldu.
Dünyanın en eski ve en derin gölü olarak bilinen, bir trilyon metreküp doğalgaz rezervinin bulunduğu tahmin edilen Baykal Gölü’nde 1395 metreye mini denizaltı Mir-1’le inen Putin, dipte dört saatten fazla kaldı. 16-18 derece sıcaklıkta olan göle inmeden önce özel bir kıyafet giyen Putin, bir saati bulan inişin ardından gazetecilerle kurduğu telsiz bağlantısında, “Gölün dibini çok net görebiliyorum. Ama su için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Burası biraz plankton çorbasına benziyor” dedi.
Su yüzüne dönüşünde izlenimlerini, “Hiç böyle bir şey görmemiştim. Çok özel bir duygu” diye anlatan Rusya Başbakanı, savaş uçağı ve denizaltıyla yaptığı yolculukların ardından sırada uzaya seyahatin olup olmadığını soran gazeteciye, “Hayır, dünyada yapacak fazlasıyla iş var” yanıtını verdi.
Denizaltı gezisi öncesinde Putin, Habarovsk açıklarındaki Çkalov Adası yakınlarında bir balinaya uydularla izlenmesini sağlayacak radyo vericisi taktı. Dalgıç kıyafeti giyen Putin şakayla karışık, “Bizi yemez değil mi?” diye sordu. 
Judoda kara kuşak sahibi olan 56 yaşındaki Putin, her fırsatta sporcu kişiliğini öne çıkarmaya çalışıyor. Rusya lideri hâlâ başkanlık koltuğunda oturduğu 2007’de Yenisey Nehri’nde balık tutarken tişörtünü çıkarmış, Rambo benzeri fotoğrafları uzun süre yabancı gazetelerin manşetinde yer almıştı.

Haberin Devamı

Putin’den derin mesaj

Putin, balinaya vericiyi takarken, “Bizi yemez değil mi?” diye espri yaptı.