Dünya QAnon kültüne katılan kadının ailesi konuştu: Çamaşır suyu içiyorlar

QAnon kültüne katılan kadının ailesi konuştu: Çamaşır suyu içiyorlar

23.12.2021 - 10:30 | Son Güncellenme:

Teksas'ta uç bir QAnon kültüne katılan kadının ailesi, kadının artık arkadaşlarıyla birlikte zehirli kimyasallar içtiğini ve onlara bunu bizzat verdiğini söyleyerek övündüğünü belirtti.

QAnon kültüne katılan kadının ailesi konuştu: Çamaşır suyu içiyorlar

Kimliği paylaşılmayan bir akraba, Dallas Observer'a açıklamasında, "Bize çamaşır suyunu karıştırıp herkese verenin kendisi olduğunu söylerken bundan gurur duyuyordu" dedi.

Haberin Devamı

The Observer'ın önceki aylarda yayımlanan haberinde, soyadı Leek olan kadının Dallas'taki külte katılmak için yakın zamanda Delaware'deki eşi ve çocuklarından ayrıldığı belirtildi.

Kadın ve diğerleri, genelde yüzme havuzu bakımında kullanılan bir dezenfektan olan klor dioksitin de bulunduğu kimyasallarla dolu bir punç kasesinden içerken, üzüntü içindeki ailesi şimdi Leek'in hayatından endişe duyuyor.

Oğul Sean Leek gazeteye yaptığı açıklamada, "Her zaman, bilirsiniz, bitkisel çözümlerle, deodoranttan alüminyum elde etmekle, böyle şeylerle uğraşıyordu" dedi ve devam etti; "Ancak bu durum aşı karşıtlığına, aşı karşıtlığı da QAnon'a katılmasına yol açtı."

Tarikatın peygamberiyse, Seattle yakınlarındaki bir yıkım şirketinin eski başkanı Michael Protzman. Protzman, her ikisi de vefat etmiş olan John F. Kennedy'le oğlu John Jr.'ın Dallas'ta dirileceğini ve şeytana tapan liberal pedofillere (QAnon komplo teorisinin standart kötü adamları) karşı bir devrim başlatacaklarına dair defalarca öngörüde bulunmuştu.

Haberin Devamı

JFK'lerin ortaya çıkmadığı iki başarısız hadiseye rağmen, Protzman'ın halen düzinelerce takipçisi bulunduğu bildirildi.

Kimyasal kokteylin kültün mitolojisine nasıl uyduğuysa belli değil. Klor dioksit bazen Kovid-19 için mucizevi tedavi olarak hileli biçimde satılsa bile QAnon inananları Kovid'i genelde aldatmaca olarak görüyor.

Öte yandan QAnon takipçilerinin genelde destek verdiği eski ABD Başkanı Donald Trump, bir keresinde kendine dezenfektan enjekte etmek gibi gülünç bir fikir ortaya atmıştı.

2020'de Beyaz Saray'daki bir pandemi brifinginde Trump, "Dezenfektanın bir dakika içinde (virüsün) üstesinden geldiğini görüyorum. Böyle bir şey yapabilmemizin bir yolu var mı? Vücudun içine bir enjeksiyonla veya neredeyse bir temizlik gibi? Çünkü bildiğiniz üzere (virüs) akciğerlere giriyor ve ciddi şekilde zarar veriyor." demişti.

Gerçekteyse dezenfektan enjeksiyonu, yapıldığı kişiyi öldürür. Klor dioksite gelince, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (Food and Drug Administration - FDA), defalarca bu kimyasalın büyük miktarlarda tüketilmesi halinde tehlikeli olduğu ve kesinlikle Kovid için bir tedavi teşkil etmediği uyarısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

FDA'den yapılan açıklamada, "Hem sodyum klorit hem de klor dioksit dezenfektanların aktif bileşenidir ve ilave endüstriyel kullanımları vardır. Bunlar insanların yutması için tasarlanmadı." denmişti.

Kaynak: Independent Türkçe