Dünya Rihanna, elmas gibi çevresine ışık saçıyor

Rihanna, elmas gibi çevresine ışık saçıyor

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

9 Grammy ödüllü şarkıcı Rihanna'nın dünya çapında takdir görmesi, ülkesi Barbados'a örnek oldu. Barbados, İngiltere’yle 96 yıllık bağlarını koparırken "Başarısıyla umut olması nedeniyle" Rihanna'yı "ulusal kahraman" ilan etti.

Rihanna, elmas gibi çevresine ışık saçıyor

Efnan Atmaca - Barbados duyduğum, izlediğim, okuduğum ve fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla kendine has tüm özelliklerini korumayı başaran ve doğal güzelliğiyle baş döndüren bir ada ülkesi. Aynı zamanda medeni, gelişime açık ve özgür ruhlu. Tıpkı bu ülkeden çıkan en meşhur kişi, şarkıcı, oyuncu, iş kadını Rihanna gibi. Ve artık çok daha cesur, çok daha iddialı. Çünkü Barbados geçtiğimiz günlerde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten "Devlet Başkanı" unvanını alarak, 396 yıldır İngiliz monarşisiyle devam eden bağını sonlandırdı. Dünyanın en genç cumhuriyeti olduğunu ilan etti. Rihanna'nın Barbados'tan çıkıp doğal yeteneğinin yanına cesaretini ekleyerek dünyaca ünlü bir yıldız olmasının Barbados'a ilham verdiği de bir gerçek ki, aynı törende ülkesinin kendine kattıklarını her zaman onurla taşıyan Rihanna da ulusal kahraman ilan edildi. Hem de "Dünya çapındaki başarısıyla Barbados'a umut olması nedeniyle". Bajan köklerinden kopmayan, kopmadığının altını ısrarla çizmek için de asla aksanını yumuşatmayan Rihanna, her ne kadar yedi yaşındayken oruç tutup dua ederek Tanrı'dan New York'a gitmeyi dilese de onun bu isteği kaçış değil, kendini dünyaya duyurmak içindi.

Haberin Devamı

ZOR ZAMANLAR YAŞADI

Kötü bir çocukluk geçirmişti Rihanna. Babasının alkol ve uyuşturucu bağımlılığından dolayı hep bir huzursuzluk vardı evlerinde. Maddi olarak da rahat değillerdi, hatta Rihanna'nın babasıyla birlike tezgâh kurup kıyafet sattığı bile olmuştu. Okulda da yıldızı parlamıyordu. Ten rengi kendilerine göre daha açık ve gözleri yeşil diye arkadaşları tarafından dışlanıyordu. Bir süre sonra anne ve babası yollarını ayırmaya karar verdi. Dolayısıyla Barbados günleri hep zor geçti ünlü yıldızın. Müzikti onu besleyen o yıllarda. Lise döneminde iki kız arkadaşıyla birlikte bir müzik grubu kurarak ilk somut adımı atmıştı. Rihanna şansını güzelliğiyle denemek isteyip, güzellik yarışmasına katılmaya karar vermişti ama sahneye çıkıp şarkı söylediğinde tüm hayatı değişti. Çünkü onu dinleyenler arasında ünlü prodüktör Evan Rogers da vardı ve o sahneye çıktığında hem sesinden hem güzelliğinden büyülenmişti. 2003'te 15 yaşındayken ülkesinden çıkıp ABD'ye gelerek kariyerine başladı Rihanna. Çok kolay geçmedi bu 18 yıl elbette. Büyük başarılarının yanı sıra hayal kırıklıkları da yaşadı. Özel hayatıyla kariyeri her zaman çok denk gitmedi. Şarkıcı Chris Brown'dan şiddet bile gördü. Babasıyla bağımlılıklarını terk ettikten sonra 'medeni' bir ilişki kurmasına rağmen çocuklukta yaşadığı 'şiddet' dolu travmalar, ilişkilerini hep kötü yönde etkiledi. Bugünlerde ünlü rapçi ASAP Rocky ile beraber olan yıldızın hamile olduğu konuşuluyor. Umarım her fırsatta anne olmayı her şeyden çok istediğini söyleyen Rihanna'nın bu dileği gerçekleşir.

Haberin Devamı

'GURURLU BİR HALKIZ'

Müzik hayatında Madonna'dan ilham aldığını ve "Siyah Madonna" olmak istediğini itiraf eden Rihanna, her zaman aykırı bir figür olmayı başardı tıpkı öncülü gibi. Ne yaşarsa yaşasın eğilip bükülmedi, dimdik yoluna devam etti. Bunun sırrını "ulusal kahraman" ilan edildiği törende yaptığı konuşmada öğrendik: "Barbadoslular gururlu insanlardır. Benim bildiğim en gururlu halkız. Dünyada nereye gidersem gideyim bu gururu taşıyacağım. Nereye gittiğimizin önemi yok, dünya Barbadosluların iliklerine kadar gururlu olduğunu öğrenecek." Futbol dünyasında örneklerine çok rastlıyoruz. Yolu Türkiye'den de geçen Drogba ülkesi Fildişi için bir kahraman; Liverpool'un başarılı futbolcusu Mane, Senegal'in iyilik meleği... Çünkü bu isimler, kazançlarını ülkeleriyle paylaşıyorlar. Rihanna da bu isimlerden biri. 2018'den bu yana ülkesinin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak adaya yatırımı teşvik ediyor. “ Vatanım için payıma düşeni yaparım" diyen Rihanna hiçbir zaman ülkesi için çalışmaktan vazgeçmedi.  

Haberin Devamı

Rihanna, elmas gibi çevresine ışık saçıyor

Barbados’un ilk Cumhurbaşkanı Sandra Mason, Rihanna’ya ulusal kahramanlık madalyası taktı.

UMUDUN VE BAŞARININ SEMBOLÜ

Rihanna, Barbados için umut, vizyon, cesaret ve başarmanın sembolü. Ve büyüdükçe küçülmenin yani başardıkça daha mütevazılaşıp köklerine olan bağlılığını onurla göstermenin sembolü. O küçük bir adadan çıkıp, eğilip bükülmeden dünyanın takdirinin kazanabileceğini gösterdi. Barbadoslular, Rihannalarının peşine takıldı. Kıssadan hisse bu hikâye, kendi değerini görmeyi reddedip, başkalarına öykünerek başarabileceklerini düşündüklerinden sadece kötü bir taklit olan herkese ve her ülkeye örnek olsun…