Dünya Roj TV davasında yeni gelişme

Roj TV davasında yeni gelişme

18.12.2012 - 09:23 | Son Güncellenme:

Kopenhag polisinin PKK için haraç topladıkları gerekçesiyle Eylül ayında gözaltına aldığı 7 kişiden 4’ü serbest bırakıldı.

Roj TV davasında yeni gelişme

Roj TV davasıyla ilgili soruşturmanın kapsamında yakalanan 8 kişiden 7’sinin gözaltı süresi, soruşturmayı engellememeleri gerekçesiyle uzatılmış, 1’i serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Savcı Jacob Buch Jepsen, serbest bırakılan 4 kişinin soruşturmayı engelleme rizikosu kalmadığı ve Roj TV davası 2014 yılından önce tamamlanmayacağı için serbest bırakıldıklarını söyledi. Jacob Buch Jepsen “PKK için milyonlarca kron haraç topladıkları için gözaltına aldığımız 7 kişiden 4’ü soruşturmayı etkileme tehlikesi kalmadığı için serbest bırakıldı. Diğer üç kişinin durumu da Salı günü belli olacak. Roj TV’yi kapatma davasında tarafların itirazlarıyla ilgili duruşmalara bir üst mahkemede Ağustos ayında başlanacak ve 2014 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Bu süre içersinde gözaltındaki kişiler uzun süre gözaltında kalmış olacakları için serbest bırakmayı uygun gördük”dedi.

Polis, Eylül ayında değişik adreslere yaptığı baskında PKK’ya haraç topladıkları ve PKK’nın kara parasını akladıkları gerekçesiyle 8 kişiyi gözaltına almış. Mahkeme 1 kişiyi serbest bıraktıktan sonra 7 kişinin gözaltı süresini uzatmıştı.

Haberin Devamı

Gözaltındaki kişiler, PKK için 67 milyon kron (8.5 milyon Euro) haraç toplamak ayrıca değişik yollarla 140 milyon kron (19.1 Milyon Euro) para toplayarak paraları PKK’ya aktarmakla suçlanıyor. Gözaltına alınan 7 kişiden bazılarının işadamı olduğunu belirten savcı Jacob Buch Jepsen, serbest bırakılanların daha sonra duruşmalara çağrılacağını söyledi.