Dünya Roxette’in sesine veda

Roxette’in sesine veda

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İsveçli pop grubu Roxette’in solisti Marie Fredriksson, 17 yıldır mücadele ettiği kanser nedeniyle yaşama veda etti. 61 yaşındaki Fredriksson, Roxette grubuyla 75 milyondan fazla albüm sattı.

Roxette’in sesine veda

17 yıllık mücadele

Haberin Devamı

İsveç’ten çıkan 80 ve 90’ların popüler gruplarından Roxette’in solisti Marie Fredriksson’un pazartesi günü yaşama veda ettiği açıklandı. 2002’de beyin tümörü teşhisi konulan Fredriksson’a doktoru yüzde 20 şans tanısa da o, tüm gücüyle tümörle mücadele etti. 2009’da hastalığı büyük oranda atlatan ünlü ses, 17 senelik bir aranın ardından 2011’de Per Gessie ile birlikte turneye çıkacaklarını duyurmuştu: “Roxette ile konser verdiğim dünya turnelerine baktığımda mutluluktan başka bir şey hissetmiyorum. Bazı hastalıklar ve zor zamanlardan sonra Roxette ile birlikte yeni hatıralar biriktirmek için sabırsızlanıyorum.”

‘Özel Bir Kadın’

Marie Frederiksson, 1986’da Per Gessie ile Roxette’i kurmuş ve daha sonra ikili “Joyride”, “Listen To Your Heart” ve “The Look” gibi birçok unutulmaz şarkıya imza atmıştı. Grubun dünya çapında meşhur olması ise Richard Gere ve Julia Roberts’ın başrollerinde oynadığı 1990 yapımı “Pretty Woman” (Özel Bir Kadın) filminde yer alan “Must Have Been Love”a imza atmasının ardından gerçekleşti. Roxette grubuyla 75 milyondan fazla plak satan ikilinin Asya, Avrupa ve Amerika’da neredeyse konsere çıkmadığı sahne kalmadı.