Dünya ‘Ruhum ayrıldığında ölüleri hissettim’

‘Ruhum ayrıldığında ölüleri hissettim’

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollywood’un ünlü oyuncusu Sharon Stone, beyin kanaması geçirdiğinde ruhunun bedeninden ayrıldığını, bir tünelde ışık gördüğünü ve bu sırada ölüleri “hissedebildiğini” öne sürdü

‘Ruhum ayrıldığında ölüleri hissettim’

"Temel İçgüdü” filmiyle tanınan, yüksek zeka düzeyi olduğu bilinen ABD’li oyuncu Sharon Stone, 2001 yılında beyin kanaması geçirdiği sırada ruhunun bedeninden çıktığı bir “ölüm deneyimi” yaşadığını açıkladı. İngiliz ITV kanalındaki “Good Morning Britain” (Günaydın İngiltere) programına konuşan 63 yaşındaki aktris, yaşama şansı sadece yüzde 1 iken hayata tutunduğunu söyledi. Beyin kanaması sırasında ölüme yakın bir deneyim yaşadığını belirten Sharon Stone, “İnsanlar bunları bilimsel bir bakış açısıyla tartışıyor ve aynı zamanda manevi bir bakış açısıyla da tartışıyorlar, bence bu iki bakış açısıyla da tartışılmalı” dedi.

Haberin Devamı

‘Sanki göğsüm tekmelendi’

Birçok kişinin söylediği gibi ruhu bedeninden ayrıldığında bir tünelde ışık gördüğünü ve bu sırada ölüleri hissedebildiğini öne süren Sharon Stone şunları anlattı: “Beyin kanaması geçirdiğim sırada ruhum vücudumu terk ettiğinde, dışarıya ve yukarıya doğru bir çekilme hissi yaşadım. Ardından duran kalbim tekrar mı çalıştı bilemiyorum ama bulunduğum odaya geri döndüm. Şu anki inancıma göre, odaya geri dönmeyi ve ölüm yolculuğuna devam etmeyi seçmediğimi düşünüyorum. Sanırım bu yaşadığım olayı tarif etmek için söyleyebileceğim tek şey bu. Ruhum bedenimden çıktığında ölüleri hissedebilmek çok ilginçti. Daha önce hayatını kaybedenlerle iletişim kurmaya dair bir his oluşmuştu. Benden önce giden insanları görme hissim vardı, onlarla iletişim kurmak için geçici bir his duydum. Diyalog değil ama iletişim kurduğumuza dair bir hisse sahiptim ve sonra birden göğsüm tekmelenmiş gibi bir acı yaşadım.”

Haberin Devamı

‘Felç geçirdiğimi Travolta’ya söylemedim’ 

Sharon Stone beyin kanaması geçirdikten bir süre sonra 2002’de katıldığı Oscar töreninde John Travolta’ya felç geçirdiğini söylemediği için aktörün kendisiyle sahnede dans ettiğini anlattı. İyileşme sürecinde olduğundan çok heyecanlandığını ve sahnede bir kaza yaşamadığını söyleyen Sharon Stone, “İyileşme sürecinde bir ayağımı diğerinin önüne koyduğum aşamadaydım. Hâlâ birçok konuda iyileşmeye çalışıyordum ve işitmem iyi değildi. Bazen sağ gözüm görmüyordu. John Travolta ile dansın sonunun da nasıl biteceğini bilmiyordum ama çok şanslıydım ki her şey yolunda gitti ve ben sahnede düşmedim.”

Yazarlar