Dünya Ruhunu koruyan festival

Ruhunu koruyan festival

30.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Festival aleminde eskilerden kim kaldı?” denilince akla öncelikle İngiltere’deki ‘Glastonbury Müzik Festivali’ geliyor. Bu dünyada birçok festival ömrünü tamamlayarak tarihe karıştı. Ama Glastonbury 50 yıldır ayakta

Ruhunu koruyan festival

Ünlü isimler sahnede

Haberin Devamı

Dünya çapında ömrünü sürdüren festivaller arasında akla hemen İngiltere’deki Glastonbury Müzik Festivali geliyor. İngiltere Somerset’ta her yıl düzenlenen Glastonbury Müzik Festivali, dünyanın en büyük açık hava festivali olarak da öne çıkıyor. 900 dönümlük Worthy çifliğinde yapılan ve yüzlerce sahnesi bulunan festivalde çok sayıda yıldız sahneye çıkıyor. Bu yıl 26-30 Haziran arasında düzenlenen festivalde Billie Eilish’den Miley Cyrus’a, Hozier’den Tom Odell’e kadar dünya çapında isimler katılımcıları müziğe doyurdu.

Ruhunu koruyan festival

200 bin kişi katıldı

Üstelik Glastonbury yalnızca müzik dinleyebileceğiniz bir etkinlik de değil. 4 gün boyunca yogadan sirk gösterilerine kadar birçok alternatif sunan festivale, bu yıl 200 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Glastonbury Müzik Festivali, ilk kez 19 Eylül 1970’de, İngiltere’de ünlenen ABD’li şarkıcı Jimi Hendrix’in Londra’daki Semerkand Hoteli’nin zemin katında ölü bulunmasından bir gün sonra düzenlenmişti. Bugün bilet fiyatları 250 euroyu bulan festivalin, o yılki biletleri yalnızca 1 eurodan satılmıştı.