Dünya Rumen milyarder uçak kazasında öldü

Rumen milyarder uçak kazasında öldü

05.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sardunya Adası’ndan kalkan özel jet düştü. İkisi mürettebat 8 kişi öldü. Ölenler arasında Romanyalı milyarder iş adamı Dan Petrescu’nun olduğu ve uçağı kendisinin kullandığı belirtildi

Rumen milyarder uçak kazasında öldü

DIŞ HABERLER - İtalya’nın Milano kentindeki Linate Havalimanı’ndan, Sardunya adasındaki Olbia Havalimanı’na gitmek amacıyla kalkan özel uçağın, kalkıştan 11 dakika sonra düştü. Yolcular arasında Romanya’nın en zengin iş adamlarından olan Dan Petrescu’nun da bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

68 yaşındaki milyarder Dan  Petrescu’nun kullandığı tek motorlu “Pilotus PC-12” model uçak kalkışından sonra henüz  belirlenemeyen sebeple San Donato ilçesindeki kullanılmayan bir binanın üstüne düştü. Bina yanmaya başlarken çarpışmanın etkisiyle uçakta bulunan 2’si mürettebat 8 kişinin öldüğü belirtilirken, Petrescu’nun eşi ve oğlunun da hayatını kaybettiği bildirildi. İş adamının aile dostlarının bulunduğu uçağın, Petrescu’nun 98 yaşındaki annesinin onları beklediği Sardunya’daki villalarına gitmek amacıyla havalandığı öğrenildi.

Öte yandan, Milano’nun San Donato kasabasında kullanılmayan bir binanın üstüne düşen uçakla ilgili kazadan önce radarda anormallik tespit edildiği, ancak uçaktan herhangi bir alarm gelmediği ifade edildi. Kazanın ardından uçağın kara kutusunun bulunduğu ve olayla ilgili “kusurlu felaket” gerekçesiyle soruşturma başlatılacağı açıklandı.