Dünya Rus tanklarındaki 'Z' ve 'V' harflerinin anlamları ortaya çıktı

Rus tanklarındaki 'Z' ve 'V' harflerinin anlamları ortaya çıktı

03.03.2022 - 12:27 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, tankların üzerinde yazılı olan ‘Z’ ve ‘V’ harflerinin anlamı, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

Rusya'nın Ukrayna’da kullandığı zırhlı araç, tank ve hava araçlarının üzerinde bulunan ve merak konusu olan ‘Z’ ve ‘V’ harflerinin ne anlama geldiği ortaya çıktı. Birçok farklı kaynakta ve sosyal medyada sembollerle ilgili komplo teorisi üretilmeye devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı bu sembollerin anlamını açıkladı.  Birçok kaynak, ordunun batı kanadını temsil ettiği için “Zapad” kelimesinin baş harfi “Z”nin araçların üstüne yazılı olduğunu, ‘V’ harfinin ise doğu kanadını temsil ettiğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

HARFLER MERAK UYANDIRDI

Rusya uzmanı analist Rob Lee'nin dikkat çektiği 'Z' işareti, kısa süre içinde büyük ses getirmiş, sınıra ilerleyen devasa tank konvoylarında ve diğer zırhlı araçlarda görülen 'Z'nin ne anlama geldiği merak edilmişti. Askeri birliklerin birbirini tanımak için benzer işaretler taşıdığı bilinirken; sosyal medyada, 'Z' harfiyle Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'ye mesaj verildiği yönünde yorumlar da yapılmıştı.

İŞTE HARFLERİN ÇOK MERAK EDİLEN ANLAMLARI

Bakanlığın açıklamasına göre taarruza hazırlanan tankların üstünde günlerdir dünya gündeminden düşmeyen ‘Z’ harfi ‘Zafer, ‘V’ harfi ise ‘Görev tamamlanacak’ anlamını taşıyor.

Rus tanklarındaki Z ve V harflerinin anlamları ortaya çıktı

65 KİLOMETRELİK RUS KONVOYU NEREDEYSE "İLERLEMİYOR"

Ukrayna topraklarında Rus ilerleyişi oldukça yavaş gerçekleşiyor ve işgalciler birçok noktada sıkışmış durumda. 65 kilometre uzunluğundaki Rus konvoyununun Kiev’in kuzeybatısında görünmesinin üzerinden 48 saatten fazla bir süre geçti.

Haberin Devamı

Rus tanklarındaki Z ve V harflerinin anlamları ortaya çıktı

Sahadan gelen haberler, bu konvoyun neredeyse ilerlemediğini ortaya koyuyor. Bunda yerel halkın direnişi ve yoldaki sıkışıklığın yanı sıra birtakım taktik kararlar da rol oynuyor olabilir.

BOMBARDIMAN YOLUYLA PES ETTİRME ÇABASI

BBC Newsnight programında yapılan değerlendirmeye göre Rusya, şehirlere kara birliklerini sokmaktan çok bombardıman yoluyla Ukrayna halkını pes ettirmeyi amaçlıyor. Örneğin Kiev’in kuzeydoğusunda, ellerinde el bombaları ile Konotop’a giren iki Rus subayı, şehre teslim olma ya da bombardırmana katlanma ultimatomu verdi. Askeri uzmanlar da daha önce Çeçenistan'ın Grozni şehrinde ve Halep’te olduğu gibi Rusya’nın şehir savaşı yerine havadan bombalama taktiğini tercih ettiğini değerlendiriyor.