Dünya Ruslar Tel Rıfat’tan çekildi iddiası

Ruslar Tel Rıfat’tan çekildi iddiası

12.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da yapılan görüşmelerin ardından Halep’e bağlı Tel Rıfat’tan Rus askeri güçlerinin çekildiği iddia edildi.

Ruslar Tel Rıfat’tan çekildi iddiası

Bu gelişmenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Tel Rıfat’taki terör örgütü YPG/PKK gruplarına yönelik operasyon için bölgeye askeri güç sevk ettiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Afrin, Azez ve Cerablus’a sınır olan Tel Rıfat, Halep’e ulaşan bir köprü pozisyonunda olması nedeniyle stratejik önemde bulunuyor. TSK’nın Afrin operasyonuna başlaması sonrasında YPG, Suriye rejim güçleri ve İran milislerini kente davet etmişti.

Rus askerlerinin bölgeden çekilmesine rağmen İran’a bağlı milis güçleriyle rejime bağlı askerlerin halen bölgede varlığını sürdürdüğü bildiriliyor. Afrin operasyonu sonrasında bölgeden ayrılan YPG’nin silahlı grupları da Afrin ve Halep arasında yer alan Tel Rıfat kasabasına çekilmişti.

‘Bombanın etkisini artırmak için ellerini kaldır’

Gaziantep’te DAEŞ’in 20 Ağustos 2016’da sokak düğününü hedef alan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 57 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilgili, 7 sanığın 58’er kez, bir sanığın da 61 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildiği davanın gerekçeli kararında çarpıcı tespitler yer aldı. Kararda, katliamın organizatörü olan DAEŞ’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael’in, bir ay boyunca evinde ideolojik eğitim verdiği canlı bombaya ateşleme fünyesine bastığı sırada bombanın ve bu bombaya eklenen demir parçalarının etkisinin daha da artması için kollarını yukarıya kaldırması talimatı verdiği belirtildi. KAYSERİ AA