Dünya Rusya’nın gizli nükleer planı ‘kazara’ sızdırıldı

Rusya’nın gizli nükleer planı ‘kazara’ sızdırıldı

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi kentinde yönettiği askeri güvenlik toplantısını görüntüleyen televizyon kameraları, yanlışlıkla denizaltı tarafından ateşlenen bir nükleer füzeye ait gizli bir projeyi ekranlara getirdi

Rusya’nın gizli nükleer  planı ‘kazara’ sızdırıldı

‘Okyanus Çok Amaçlı Sistem- Statü 6’ başlığı ile görüntülenen belgede, proje halindeki bir nükleer füzenin taslağı da yer alıyor. Ekrana taşınan projenin şu an üzerinde çalışılan bir konu olup olmadığı ise kesinlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitry Peskov, gizli bir dökümanın kazara ekranlara taşındığını doğrularken, “Böyle bir durumun tekrarlanmamasını umuyoruz” dedi. Nükleer torpidonun NATO tarafından üretilen füze radarlarını ve diğer savunma sistemlerini atlatacağı, ekrana gelen dökümandan ele geçirilen bilgiler arasında yer alıyor. 10 bin kilometre uzaklığa gidebilen ve suyun bin metre altından ateşlenebilen füzenin, düşman kıyılarında büyük bir radyoaktif kirlenme yaratarak bu bölgelerin askeri, ekonomik ve ticari anlamda kullanılmasının önüne geçmeyi hedeflediği öğrenildi.