Dünya Rusya sonraki aşamaya hazırlanıyor

Rusya sonraki aşamaya hazırlanıyor

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun cephedeki askerlere saldırıları yoğunlaştırma emri vermesinin ardından Ukrayna ordusu istihbarat servisi de, Rusların bir sonraki aşamaya hazırlandığını duyurdu.

Rusya sonraki aşamaya hazırlanıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Ukrayna’daki savaşta yer alan “güney“ ve ”merkez” Rus askeri birliklerini önceki gün denetleyerek, “tüm operasyonel yönlerde askeri birliklerin eylemlerini ileride artırma yönünde” talimat vermesi, Moskova’nın bir sonraki aşamaya geçme hazırlığı olarak yorumlanırken, benzer yönde bir açıklama Ukrayna’dan geldi. Ukrayna ordusu istihbarat servisi, Rusya’nın saldırının bir sonraki aşamasına hazırlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre İstihbarat Servisi Sözcüsü Vadym Skibitskyi, Rusya’nın havadan ve denizden attığı füzelerin dışında tüm cephe hattında yeni bir saldırıya hazırlandığını belirterek, “Tüm sıcak temas ve cephe hattı boyunca başlatılan bombardımanı izleyebiliyoruz. Ayrıca taktik bombardıman uçaklarının ve saldırı helikopterlerinin aktif kullanımı sürüyor” dedi. Cephe gerisinde Rus ordusunun hazırlıklarını izleyebildiklerini kaydeden sözcü, “Şu anda açıkça saldırının bir sonraki aşaması için hazırlıklar yapılıyor” diye konuştu.

Ukrayna ordusuna göre, Rusya özellikle doğudaki Donetsk bölgesindeki stratejik öneme sahip Sloviansk kentinin ele geçirilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Rus ordusu da, tüm cephelerde askeri operasyonları artıracaklarını duyurmuş, İngiltere Savunma Bakanlığı ise Rus ordusunun güneyde işgal ettiği bölgelerde mevzilerini güçlendirdiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

 AJANLAR İŞBAŞINDA

Rusya’nın saldırılarına karşı Ukrayna’ya daha sofistike ve ağır silah tedarikini artıran Batı ülkelerinin başı Rus ajanlarıyla dertte. Ukrayna askeri istihbarat servisine göre, Kremlin, Rus ajanlarını, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya gönderdiği silahların rotasını tespit etmek ve izlemekle görevlendirdi.

Rusya’nın özellikle Avrupa Birliği’ndeki istihbarat faaliyetlerini artırdığı, Rus misyonlarında bulunan askeri ataşelerin, Ukrayna’ya gönderilen silahların sevkiyat planlarını, miktarını ve boyutunu tespit etmekle görevlendirildiği öne sürüldü.

 Rus ajanlarının, silah sevkiyatında yer alan polisler, memurlar ve sivillerin işe alınması yönündeki çabaların artırılması emri aldığı da iddia edildi. Rusya’nın söz konusu istihbarat çabalarının sadece AB ile sınırlı olmadığı, Ukrayna sınırındaki bölgelerde bulunan Rus destekçisi gruplar ve yerel topluluklar için de geçerli olduğu aktarıldı.

 MİNİ DRONELAR CEPHEDE

Rusya sonraki aşamaya hazırlanıyor

Rusya’ya karşı Bayraktar İHA/SİHA’larını kullanan Ukrayna, küçük dronelara da ağırlık veriyor. Kimilerine bombalar takarak gizlenmiş Rus tankları ve hedeflerine saldırılar düzenleyen Ukrayna güçleri, aynı zamanda istihbarat ve benzeri detaylar için de bu küçük aletlere başvuruyor.