Dünya Rusya Ukrayna’da kömür fabrikasını vurdu! 'Nereye nişan aldıkları biliyorlardı'

Rusya Ukrayna’da kömür fabrikasını vurdu! 'Nereye nişan aldıkları biliyorlardı'

03.05.2022 - 20:16 | Son Güncellenme:

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki kömür fabrikasını vurması sonucu en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, kentte patlama olduğunu bildirdi.

Rus ordusu Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde yer alan Avdiivka kentindeki bir kömür fabrikasını vurduğu bildirildi. Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko yaptığı açıklamada, saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını aktararak, "Ruslar tam olarak nereye nişan aldıklarını biliyorlardı. İşçiler vardiyalarını yeni bitirmişlerdi ve bir otobüs durağında kendilerini fabrikadan eve götürmek için otobüs bekliyorlardı" dedi.

Haberin Devamı

Rusya tarafından saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

LVİV'DE PATLAMA

Rus ordusu düzenlediği füze saldırısı ile Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentinde bulunan elektrik trafo merkezlerini hedef aldı. Lviv Belediyesi Başkanı Andrey Sadoviy yaptığı açıklamada, "Şehre düzenlenen füze saldırıları sonucunda 2 elektrik trafo merkezi hedef alındı. Şehrin bir kısmında elektrikler kesildi. Farkı alternatif enerji kaynaklarından elektrik temin ediliyor" ifadelerini kullanarak, Lviv halkından sığınaklarda kalmasını istedi.

TREN SEFERLERİ DURDU

Ukrayna Demiryolları tarafından yapılan açıklamada ise, saldırı sonrası tren seferlerinde aksama yaşanacağı aktarılarak, trenlerin Lviv kentinin girişinde durduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

9 KİŞİ BİR ÖNCEKİ SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Rusya, Ukrayna’nın Donetsk bölgesini vurdu. Saldırı ile ilgili paylaşım yapan Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, “Rusya’nın, Donetsk bölgesini hedef almasının ardından en az 9 kişi hayatını kaybetti. Rusya’nın topraklarımızda gerçekleştirdiği savaş suçlarını incelikle kaydediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna’da kömür fabrikasını vurdu Nereye nişan aldıkları biliyorlardı

Dün, Rus ordusu tarafından Odessa kentine düzenlenen füze saldırısında aralarında 15 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetmişti.