Dünya Sanal dünyada Meta fiyaskosu

Sanal dünyada Meta fiyaskosu

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medya devi Meta’nın büyük vaatlerle duyurduğu sanal gerçeklik ağı Horizon Worlds’ün şu anda çok sayıdaki hata nedeniyle kullanılamadığı ortaya çıktı.

Sanal dünyada Meta fiyaskosu

ABD’de Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından bir yıl önce büyük vaatlerle tanıtımı yapılan, insanların avatarlarıyla sanal bir dünya inşa edebildiği “Metaverse” adlı evrenin “Horizon Worlds” isimli sanal gerçeklik ağında birçok hata olduğu ortaya çıktı. Teknoloji haberleri sitesi “The Verge” tarafından elde edilen şirket içi notlar, Meta’nın söz konusu sanal gerçeklik ağında sorunlar olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

‘Neden sevmiyoruz?’

Söz konusu notta, Meta ekibinin kendisinin bile Horizon’u yeterince kullanmadığına dikkat çekildi. Ekiplerin haftada en az bir kez Horizon’u kullanmalarından “yöneticilerin sorumlu tutulması” için bir plan yapıldığı belirtildi.

Notlarda Metaverse Başkan Yardımcısı Vishal Shah’ın çalışanlara Horizon Worlds’ü düzeltmeleri için sıkı çalışma çağrısı yaptığı, hataların yok edilmesi gerektiğini söylediği görülüyor. Shah’ın notunda “Ürettiğimiz ürünü neden her zaman kullandığımız kadar çok sevmiyoruz? Basit gerçek şu ki, biz onu sevmiyorsak, kullanıcılarımızın onu sevmesini nasıl bekleyebiliriz?” ifadesi de yer aldı.

Horizon Worlds, Aralık 2021’de piyasaya sürülmesinden bu yana 300 bin kullanıcıya ulaştı ve üreticiler 10 bin alan yarattı. Ancak şu anda istenilen büyümeye ulaşamayan Horizon, pek çok hataya sahip ve 15 Eylül’de ‘kalite iyileştirmeleri’ yapılması için bir süreliğine kapatılmıştı. Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta (Facebook), Metaverse (evren ötesi), İnstagram ve WhatsApp’ı da bünyesinde bulunduruyor.