Dünya Şansın böylesi görülmedi!

Şansın böylesi görülmedi!

15.07.2012 - 10:21 | Son Güncellenme:

İngiltere'de John Richard isimli adamın kermesten 20 sterline aldığı çanta, ünlü bir tasarımcının eseri olduğu ortaya çıkınca değeri 350 bin sterline yükseldi.

Şansın böylesi görülmedi

İngiltere'de John Richard isimli adamın yardım kuruluşu Oxfam'dan 20 sterline aldığı çantanın daha sonra ünlü bir tasarımcının eseri olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz basınından The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; çantanın 350 bin sterlin değerinde olduğu bildirildi.

Satış sırasında Richard da Oxfam yetkilileri de sıradan görünümlü çantanın ünlü tasarımcı Philip Treacy'nin eseri olduğunu bilmiyordu. İrlandalı tasarımcı, ünlüler için şapka, çanta gibi aksesuarlar tasarlıyor. Müşterileri arasında Lady Gaga ve Prenses Beatrice de var.

Elvis Presley'in resmi işlenen çantadan dünyada sadece 10 adet üretildiği kaydedildi. West Hampstead'da yaşayan Richard, çantada Philip Treacy imzasını görünce bunun gerçek olmadığını düşündüğünü, daha sonra mağazaya götürdüğünde çantanın orijinal olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Çanta için Çin'den bir alıcının 350 bin sterlin teklif ettiğini açıklayan Richard, şimdilik çantayı satmayı düşünmediğini, daha da değer kazanmasını bekleyeceğini söyledi.