Dünya Şarap hırsızı konsolos

Şarap hırsızı konsolos

03.12.2010 - 01:14 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Hong Kong Başkonsolosu Marc Fonbaustier, her biri 5 bin euro’luk iki şişe şarabı çalarken güvenlik kamerasına yakalanınca Dışişleri Bakanlığı tarafından merkeze geri çağrıldı

Şarap hırsızı konsolos

Fransa Dışişleri Bakanlığı, üst düzey bir diplomatlarının adı hırsızlık skandalına karışınca zor durumda kaldı. Fransa’nın Hong Kong Konsolosu Marc Fonbausteir (46) kentin en şık özel kulüplerinden birinden iki şişe şarap çalarken yakalanınca merkeze geri çağrıldı.
Olay, konsolosun sık sık gittiği, dört duvarı birbirinden pahalı şaraplarla dolu olan klüp restoranında yaşandı. Bir ara masadan kalkan konsolos, restoranın güvenlik kameralarına iki şişe Burgonya şarabını pantolonuna saklarken yakalandı.
Fonbaustier’nin her biri 5 bin euro (9 bin 800 TL) değerinde olan şarapları çalma girişimi yerel medyada geniş yer bulurken, Fransa Dışişleri Bakanlığı da olayı basından öğrendi. Sonunda dört çocuk babası diplomat merkeze çağrıldı. Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, “tamamen kişisel nedenlerle” istifa ettiğini söyledi.

Daha önce de yakalanmıştı
Konsolosun koltuğunu, yardımcısı Agnes Humruzian devralırken, Fransız Dışişleri Bakanlığı, Fonbaustier’in suçunu kabul ettiğini ve şarapların parasını kulübe ödediğini söyledi. Bakanlık ayrıca, konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını da açıkladı.
Hong Kong’daki yerel gazetelerden Apple Daily, konsolosun üç ay önce de bir başka golf kulübünden 3 bin Euro’luk şarap çalarken yakalandığını ancak polise bunların hediye olduğunu söyleyerek kurtulduğunu yazdı. Fonbaustier, Hong Kong’da şaraba düşkünlüğü ile tanınıyordu.

Yazarlar