Dünya Sarı Yelekliler geri adım attırdı!

Sarı Yelekliler geri adım attırdı!

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fransa’da akaryakıt zamları nedeniyle sokaklara dökülen ve “Sarı Yelekliler” diye adlandırılan protestocular hedeflerine ulaştı.

Sarı Yelekliler geri adım attırdı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, “Sarı Yelekliler”in protesto ettiği zamlarının 6 aylığına askıya alındığını bildirdi. Philippe, Fransızların yaşadığı zorlukları ve öfkesini anladığını ifade etti. Protestolarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğunu, bu yüzden şiddetin bitmesi gerektiğini söyleyen Philippe, akaryakıtın yanı sıra elektrik ve gaz zamlarının da 6 aylığına askıya alındığını belirtti. Daha sonra televizyondan halka seslenen Philippe, hiçbir vergi artışının ulusun bütünlüğünü tehlikeye atmaması gerektiğini söyledi. Philippe, “Akaryakıt vergisi artışı dahil üç mali önlemi 1 Ocak’tan itibaren 6 aylığına askıya alıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Fransa’da yakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan eylemler, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüşmüştü. Gösterilerin başından bu yana 3 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi gözaltına alınmıştı.