Dünya Sarı Yelekliler tatmin olmadı

Sarı Yelekliler tatmin olmadı

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sarı Yelekliler tatmin olmadı

Fransa’da akaryakıt zamlarını protesto etmek için haftalardır sokaklarda olan “Sarı Yelekliler”, Başbakan Edouard Philippe’in zamları 6 aylığına askıya alacağı açıklamasından memnun olmadı. Grubun sözcülerinden Benjamin Cauchy, Philippe’in duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığı belirtilerek, “Fransızlar aptal değil ve ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan mali ve siyasi politikalarını değiştirmesini talep ettiklerini ifade eden Cauchy, “Bunu yapamıyorsa Fransızları tekrar sandığa götürsün” dedi. Cumartesi Paris’te planladıkları eylemi, iptal edilmesi yönündeki çağrılara rağmen düzenleyeceklerini ifade eden sözcüler, hükümetin aldığı “önlemin” yetersiz kaldığını ifade etti. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise, sarı yeleklilerin eylem yapma hakkı olduğunu söyleyerek, cumartesi Paris’te yapılması planlanan eyleme destek verdiğini açıkladı. Öte yandan Fransa’da protestolar kapsamında, Blagnac kentinde lise öğrencilerinin, okul binasının giriş kısmını ateşe verdiği aktarıldı. Ayrıca, eylemcilerin ülkedeki çok sayıda petrol deposunun giriş ve çıkışlarını engellemesi sebebiyle, yüzlerce akaryakıt istasyonunda yakıt sorunu yaşandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, Fransa’daki protestoları değerlendirirken, hükümetin akaryakıttaki vergi artışını geri çekmesinden kendisine pay çıkardı.

Trump attığı Tweette, “Dostum Emmanuel Macron ile göstericilerin, 2 yıl önce söylediğim noktaya gelmesinden dolayı mutluyum. Paris İklim Anlaşması, ölümcül hataları olan bir anlaşma. Çünkü sorumlu ülkeler için enerji fiyatlarını artırıyor. Asıl çevreyi kirleten ülkelere ise açık çek veriyor” dedi.