Dünya Savaşın ardından başladı: 'Ani Rus ölümü sendromu'

Savaşın ardından başladı: 'Ani Rus ölümü sendromu'

01.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’da bir bankanın başkan yardımcısı Kristina Baikova’nın pencereden düşerek ölmesi şüphe yarattı. Çünkü Ukrayna savaşından bu yana birçok Rus yetkili düşerek hayatını kaybetti!

Savaşın ardından başladı: Ani Rus ölümü sendromu

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açtığı Şubat 2022’den bu yana birçok Rus yetkilinin ve iş insanının “tuhaf” şekillerde hayatını kaybetmesi “Ani Rus ölümü sendromu” olarak nitelendiriliyor. Daha önce de bazı Rus muhaliflerin de zehirlenmiş olması nedeniyle bu ölümler şüphe yaratıyor.

Haberin Devamı

‘SENDROM SÜRÜYOR’

Düşerek hayatını kaybeden Ruslara bir yenisinin daha eklenmesi bu nedenle dünya basınında haber oldu. Rusya’nın önde gelen bankası Loko-Bank’ın başkan yardımcısı olan 28 yaşındaki Kristina Baikova, başkent Moskova’da 11. kattaki dairesinden düşerek öldü.

Olay sırasında Kristina Baikova’nın evinde adının “Andrei” olduğu sanılan bir arkadaşının bulunduğu belirtilirken, Baikova, Rusya’daki en son gizemli “kazada” hayatını kaybetti. Baikova’nın ölümünün araştırıldığı bildirilirken, ABD’li “The Atlantic” dergisine göre, bir “esrarengiz kayıplar” trendi olan söz konusu “ani Rus ölümleri sendromu” varlığını sürdürüyor. Yalnızca 2022’de 24’ten fazla Rus yetkili ve oligark gizemli koşullar altında yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ESRARENGİZ VAKALAR

Rus ulusal petrol şirketi Lukoil’in başkanı olan savaş karşıtı Ravil Maganov, 1 Eylül 2022’de Moskova’daki bir hastanenin  6. katının penceresinden düşerek öldü. Maganov’un atılmadan önce  dövüldüğü iddia etti.

Rusya’nın seçilmiş en zengin siyasetçisi olan ve hükümeti eleştiren Pavel Antonov, Aralık 2022’de Hindistan’da bir otel odasının penceresinden düşerek öldü.

Şubat 2023’te Rusya Savunma Bakanlığı Batı Askeri Bölgesi’nin finans başkanı Marina Yankina’nın cesedi bir gökdelenin zemininde bulundu. 

Lukoil ile bağlantılı milyarder Alexander Subbotin’in mayıs ayında zehirlendiği öne sürüldü.

Ukrayna işgalini eleştiren Rusya’nın bilim bakan yardımcısı Pyotr Kucherenko aniden öldü.

Gazprom’a bağlı lojistik şirketinin başkanı Yuri Voronov geçen yaz havuzda ölü bulundu. 

Enerji şirketi Yakutskenergo’nun yöneticisi Igor Shkurko, rüşvet almakla suçlandıktan sonra cezaevinde ölü bulundu.