Dünya Schröder için yaptırım tehdidi

Schröder için yaptırım tehdidi

28.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Almanya’da Hür Demokrat Parti’nin (FDP) yanı sıra Yeşiller ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili siyasetçiler, 1998 - 2005 yılları arasında başbakanlık yapan Gerhard Schröder’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iktidarıyla bağlantısı nedeniyle yaptırım listesine alınmasını istedi.

Schröder için yaptırım tehdidi

“Deutsche Welle”nin haberine göre, halen “Nord Stream” ve “Rosneft” gibi Rus şirketlerindeki görevlerinden ayrılmayan Schröder’in, Putin iktidarından kazanç sağlayanların yer aldığı yaptırım listesine dahil edilmesi talep edildi. FDP Başkanlık Üyesi Moritz Körner,  Schröder için “Artık Alman iç siyasetinin değil Kremlin’in kaymak tabakasına dahil” dedi.

Haberin Devamı

‘DIŞ MÜDAHALEYE YANITIMIZ YILDIRIM HIZINDA OLACAKTIR’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki sürece dışarıdan bir müdahale olması durumunda çok sert karşılık vereceklerini söyledi. Rusya Federal Meclisi üyelerine hitap eden Putin, Ukrayna’ya başlattıkları askeri operasyonlara olası dış müdahaleleri Rusya’ya yönelik bir tehdit olarak algılayacaklarını ifade ederek, “Dışarıdan biri Ukrayna’ya müdahale etmeye çalışırsa, yanıtımız yıldırım hızında olacaktır” dedi.

Putin ayrıca “Dış güçler tarafından hemen hemen her yıl komşu ülke ile karşı karşıya getirildik. Daha sonra Rusya ve Ukrayna’yı doğrudan bir çatışmanın içine soktular. Kırım ve Donbas’a askeri saldırı da dahil olmak üzere bu tür planlar, ne yazık ki bugünün sonuçlarını getirdi” ifadelerini kullandı.