Dünya Seçimlerde terör

Seçimlerde terör

19.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçimlerde terör

Seçimlerde terör


       Hindistan'da bir ay sürecek parlamento seçimlerinin üçüncü aşaması 30 kişinin ölümüyle başladı. Muhalif grupların çoğunlukta olduğu Bihar eyaletinde, kara mayınlarının patlaması sonucu çoğu güvenlik personeli olmak üzere toplam 30 kişi hayatını kaybetti. Patlamaların arkasında seçimlerin boykot edilmesi çağrısında bulunan Maocu Komünist Merkezi'nin olduğu sanılıyor.

       Fransa
       Liman kenti Toulouse'da bir otelde patlayan bomba dört kişiyi yaraladı. Ayrılıkçı terörün merkezi Korsika adasında ise sadece 5 dakikada beş bomba patladı. Ölen ve yaralananların olmadığı patlamalar için polis, Korsikalı aşırı milliyetçi bir gruptan şüpheleniyor.

       Ortadoğu
       Filistin lideri Yasser Arafat'la önceki gece gizlice buluşan İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın, bu görüşmeyi İsrail Dışişleri Bakanı David Levy'ye bile haber vermemesi, olayı radyodan öğrenen Levy'yi öfkelendirdi. Barak ise olayın teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını söyleyip Bakan Levy'den özür diledi.

       Kosova
       Kosova Kurtuluş Ordusu (UCK) lideri Haşim Taçi, Kosova BM Misyonu Başkanı Bernard Kouchner'i "kral" gibi davranmakla suçladı. Taçi, düzenlediği basın toplantısında, 'Bay Kouchner'in görevinden alınması için burada değiliz. Bizim aradığımız işbirliğidir. Biz bir kral istemiyoruz' dedi.

       Moskova deprem bekliyor
       Son günlerde bombalarla sarsılan, perde arkasında da kıran kırana bir iktidar mücalesi yaşanan Rusya'da Sevodnya gazetesi, Yeltsin'in Putin'in yerine muhalefet liderlerinden Krasnoyarsk valisi General Aleksandır Lebed'in getirme yönündeki kararını yarın açıklayabileceğini iddia etti. Moskova'daki bir diğer söylentiye göre Rusya çok kısa bir süre içinde Çeçenistan'a askeri bir müdahelede bulunmayı planlıyor.