Dünya Sincar'da YBŞ ile ordu arasında gerginlik

Sincar'da YBŞ ile ordu arasında gerginlik

14.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sincar'da resmi kurumlardaki faaliyetleri engelleyen ve Irak merkezi yönetimi ile uluslararası kuruluşardan bölgeyi terk etmesini isteyen terör örgütü PKK'nın uzantısı YBŞ'ye, Irak ordusu müdahale etti. Müdahale sonrası Sincar'ın Sinune kasabasında Irak ordu güçleri ile YBŞ arasında çatışma yaşandı.

Sincarda YBŞ ile ordu arasında gerginlik

NAMIK DURUKAN Ankara - Irak hükümetini SİHA saldırılarına karşı sessiz kalmakla suçlayan terör örgütü PKK paralelindeki sözde Sincar Özerk Yönetimi, Bağdat'a bağlı tüm resmi kurumlardan faaliyetini durdurmasını talep etti. Açıklama sonrası hastane ve okullar dışında hükümete bağlı tüm kurumlar çalışmalarını durdurdu. Durumun Musul Valiliği'ne bildirilmesi sonrası, Irak ordu güçleri, bölgede güvenliği sağlamak için harekete geçti. Sincar'ın Sinun kasabasında gösteri yapan YBŞ'li gruplarla Irak güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Göstericiler Irak ordusuna ait bir zırhlı aracı ateşe verirken, bir karakola taşlarla saldırdı. Saldırıya silahla karşılık verilirken, göstericilerden biri kadın iki kişi yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Örgütün bölgedeki hakimiyetine son vermek amacıyla Musul bölgesinde konuşlu Irak ordu güçlerinden bir bölümü, Sincar bölgesine kaydırıldı. Sincar'a ulaşan yollar kontrol altına alınırken YBŞ'li silahlı grupların faaliyet gösterdiği noktalara takviye güç ve ağır silah konuşlandırıldı.