Dünya Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

17.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prens Andrew kendisine cinsel istismar davası açan Virginia Giuffre ile tazminat karşılığında anlaştı. "Bağış" adı altında ödeme yapacak prense, annesi Kraliçe II. Elizabeth de finansal destek verecek.

Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

ABD'li Virginia Giuffre 17 yaşındayken kendisine üç kez cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla İngiliz Prens Andrew (61) hakkında New York'ta tazminat talebiyle istismar davası açmıştı. İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ortanca oğlu olan Prens Andrew, şimdi 38 yaşında olan Virginia Giuffre ile duruşmaya gitmeden tazminat karşılığında uzlaşmaya vardı. Prens Andrew, cinsel suçlardan yattığı hapishanede 2019'da intihar eden arkadaşı ABD'li Jeffrey Epstein'in mağdurlarından Giuffre'nin kendisine yönelik tecavüz suçlamalarına mahkemede itiraz edeceğini açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sadece haftalar sonra davacının şikâyetinden vazgeçmesi için mahkeme dışında "bağış" adı altında ödeme yapmayı kabul etti. Andrew'nun kraliyetin ısrarı üzerine bu anlaşmaya yanaştığı öne sürüldü 

Haberin Devamı

 

12 MİLYON STERLİN

Kraliçenin de Giuffre ve cinsel taciz mağdurlarını destekleyen bir hayır kurumuna "bağış" şeklinde ödeme yapacak oğlu Andrew'ya finansal destek vereceği belirtildi. Giuffre'nin ve hayır kurumunun prensten alacakları paranın 12 milyon sterlini gececeği tahmin ediliyor. Bu hamlenin, haziran ayında kraliçenin tahta çıkışının 70. yılını kutlamak için düzenlenecek "platin jübile"den önce cinsel istismar skandalının üzerini örtme girişimi olduğu düşünülüyor. 10 gün süren müzakerelerin ardından mahkemeye iletilen uzlaşma mektubunda, "Prens Andrew, Epstein ile ilişkisinden pişmanlık duyuyor, Giuffre'nin ve diğer mağdurların hem kendileri hem diğerleri için savaşma cesaretini övüyor" denildi.

Haberin Devamı

Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

 

PARAYI ALIP SUSACAK

Prens Andrew’nun avukatlarının mahkemeye sunduğu uzlaşma mektubunda, söz konusu “bağış” karşılığında Virginia Giuffre’nin kraliçenin “platin jübilesi”nin gerçekleşeceği haziran ayına kadar davayla ilgili açıklama yapmayacağı bildirildi. “Daily Mail” gazetesine konuşan kraliyet yazarı Penny Junor, yapılan anlaşmanın kraliyet ailesi için “büyük bir rahatlama” olacağını, ancak Andrew’nun itibar kaybının onarılamaz olduğunu söyledi. Junor, “Prens Andrew için cinsel saldırı suçundan duruşmaya gitmek çok aşağılayıcı olabilirdi, çünkü magazin basınına büyük bir yem olurdu. Kraliçenin platin jübilesinin parıltısını da gölgelerdi. Ancak bu anlaşma, prensin herhangi bir kraliyet görevine de asla geri dönemeyeceği anlamına geliyor. Bence itibarı asla düzelmeyecek” dedi. 

Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek


Skandalın üstünü ‘bağış’la örtecek

Yazarlar