Dünya Şöhretler dünyasının parlayan yıldızı

Şöhretler dünyasının parlayan yıldızı

09.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz şarkıcı ve oyuncu Harry Styles, kendinden önceki ünlüleri tahttan indirip zirveye yerleşti. Styles, mevcut nesille birlikte büyüyen bir yıldız. Ayrıca cinsiyet tarafsızlığının simgesi, toksik erkeklikten arınmış bir Rönesans adamı!

Şöhretler dünyasının parlayan yıldızı

Efnan Atmaca - 12 yıl önce bir yarışma programıyla hayatımıza giren, hatta o dönem gerek kıyafeti gerek tavrıyla “sıkıcı” bulunan Harry Styles’ın yıldızı her geçen gün daha da parlıyor. 28 yaşındaki şarkıcı ve oyuncu, İngiltere’nin en büyük kültürel ihracatı olduğunu ve olmaya devam edeceğini üstüne basa basa haykırıyor. Müzik listelerinin tepesinde Harry Styles var, dergilerin kapaklarında yine o, Venedik Film Festivali’nde kırmızı halıda onu görmek için hayranları kamp kuruyorlar... Styles çılgınlığı giderek daha da büyüyor. Styles,sosyal medyada patlayan ilk grup olma özelliğine sahip One Directions’dayken de ünlüydü ama bu kadar değil.

Haberin Devamı

Z kuşağı etkisi

Onun böyle parlamasına neden olan sebeplerin başında, elbette hayran kitlesi olan Z kuşağının Styles ile büyümesi geliyor. Sosyal medya sayesinde hayranları sabah Styles ile uyandılar, birlikte yemek yediler, birlikte uyudular. Kendinden önceki yıldızlardan farklı olarak Styles her hâlini paylaştı hayranlarıyla. Bu da onu farklı bir lige soktu, adına samimiyet diyebileceğimiz bir lige. Harry Styles konu ne olursa olsun yüreğini ortaya koyuyor hayranlarına göre. Şarkıları da üstlendiği roller de Z kuşağının deyimiyle “organik” yani doğal. Yarattığı markanın kalbinde ise nezaket yatıyor. Tanıdık, dokunulabilir ve onlar gibi olduğunu söylüyor Styles. Yukarıdan bakan, farklı olduğunu haykıran, snob ve nobran bir tavrı yok. Dahası şarkıları, fotoğraf çekimleri, söyleşileri aracılığıyla                  hayranlarına umut ve neşe saçıp günlük hayatı onlar için daha keyifli kılıyor.

Haberin Devamı

Kendin olabilirsin!

Diğer sebep ki bu konu aslında son dönem tüm dünyanın en çok tartıştığı meselelerden. Çok bıçak sırtı bir tartışma, yanlış anlaşılmalara oldukça açık. Styles’ın cinsiyet tarafsızlığının sembolü olması, onun sürekli gündeme gelmesinin ve çekici bulunmasının önemli nedenlerinden biri olarak görünüyor. Sytles için “Toksik erkeklikten arınmış bir Rönesans adamı” tanımlaması yapılıyor. Her ne kadar seçtiği kıyafetler nedeniyle eşcinsel olduğuna dair yorumlar olsa da Styles konuşmaları ve tavrıyla cinsiyet tarafsızlığını savunuyor. Pek çok kişi onun bu tavrını ve Styles’ı cinsiyet tarafsızlığının simgesi hâline getiren cesur moda seçimlerini alkışlıyor. Örneğin 2020’de Vogue’un kapağına gök mavisi dantel Gucci balo elbisesi ve siyah smokin ceket giyerek poz verdi. Bu kıyafetle gençlere kim olduklarını ve kim olmak istediklerini ifade edebilmeleri için güven verdi. Mesajı açıktı: Her şeyi memnuniyetle karşıladığını, ancak yine de insanları kim olduklarına bağlı olarak türlere ve kutulara koyduğunu söyleyen bir endüstride, Harry kendisi gibi görünmeyi seçiyordu. Her türlü önyargıya karşı çıkıyor, nasıl isterse öyle görünebileceğini söylüyordu. Cinsel tarafsızlığının altını çiziyordu. Onun bu özgün tavrı da izleyicisiyle derin bir bağ kurmasına yol açıyor. Ve Styles da bu yolda yürümeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Giysiden öte misyon önemli

Gelgelim Harry Styles’ın yıldızı parlıyor parlamasına ama dünyayı ne kadar aydınlatacağı başka bir tartışma konusu. Çünkü en büyük yıldızların 50 yıl önce giydikleri, 2000 doğumlular için hiçbir sonuç doğurmuyor. David Bowie, Mick Jagger, Prince, Marc Bolan veya Freddie Mercury gibi Harry Styles’ın takip ettiği yıldızlar bugün giydikleriyle anılmıyor. Dolayısıyla bugün Harry Styles, gençler için bir trend belirleyici ve önemli bir simge. Mevcut genç nesil için ikon isimlerden. Cinsiyet çizgilerini ortadan kaldırmak ve toksik erkekliğin engellerini yıkmak isteyenler için önemli bir figür. Ancak bakalım Styles üstlendiği bu misyonu sürdürmeye ne kadar devam edecek ve ne kadar kalıcı izler bıracak.