Dünya Somali yine kana bulandı

Somali yine kana bulandı

31.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkent Mogadişu’da Eğitim Bakanlığı ile pazar yerine yakın bir bölgede, bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen iki saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Somali yine kana bulandı

İlk patlamanın Eğitim Bakanlığı’nda olduğu, ikinci patlamanın ise ambulansların ve kurban yakınlarının bölgeye geldiği sırada gerçekleştiği kaydedildi. Devlet Başkanı Hassan Şeyh Mahmud, bazı yaralılarının durumunun ağır olduğunu ve yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Olay, 2017’de bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen ve 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından en kanlı saldırı olarak kabul ediliyor. Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmazken, Devlet Başkanı, olaydan El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab’ın sorumlu olduğunu belirtti. Somali Devlet Başkanı, göreve geldikten sonra Eş-Şebab örgütüyle mücadele sözü vermiş, ardından da ABD ve bazı milis gruplarının da desteğiyle operasyonlar başlatmıştı. Ancak bu operasyonların etkili olamadığı ve sonuçlarının sınırlı kaldığı bildiriliyordu. Başkent Mogadişu’da saldırılar gerçekleştiren örgüt ise, fazla can kaybıyla sonuçlanan saldırıların sorumluluğunu üstlenmiyor.