Dünya Somali’de yine kan döküldü

Somali’de yine kan döküldü

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ardı ardına gelen patlama ve saldırılar, ülkeyi karıştırdı. Son olarak bir otele düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Somali’de yine kan döküldü

DIŞ HABERLER - Somali, son günlerde meydana gelen patlama ve terör saldırıları nedeniyle adeta diken üstünde. Ülkenin başkenti Mogadişu’daki Pearl Beach Oteli’ne Eş-Şebab üyeleri tarafından düzenlenen son saldırıda, 9 kişi hayatını kaybederken, 10 sivilin de yaralandığı haber veriliyor. Hayatını kaybedenlerden üçünün 3 polis olduğu bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Lido plajında bulunan Pearl Beach Hotel’e önceki gün yerel saatle 19.55 sıralarında terör örgütü Eş-Şebab tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 6’sı sivil 9 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Otele operasyon gerçekleştirilen güvenlik güçleri, içeride mahsur kalan ve aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 84 kişiyi kurtardı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, “Operasyon sırasında 3 polis hayatını kaybetti” denilirken, çıkan çatışmada da 7 Eş-Şebab üyesinin öldürüldüğü, 7 saat süren operasyonun sona erdiği aktarıldı. Görgü tanıkları, önce patlama ardından da şiddetli silah sesleri duyduklarını belirterek, “Pearl Beach restoranının yakınındayken binanın önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Kaçmayı başardım ama sonrasında yoğun ateş açıldı ve güvenlik güçleri bölgeye koştu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yerel basın, olayın geçtiği restoranın popüler bir mekan olduğunu ve hafta sonları bir çok kişinin restoranda vakit geçirdiğini kaydetti.

Sorumluluğu üstlendi

El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab, ülkenin uluslararası desteğe sahip hükümetine karşı 15 yıldan fazla süredir ayaklanma sürdürüyor, ülkede Somali’de saldırılar düzenliyor. Örgüt, son saldırının sorumluluğunu da üstlenirken, 2020 yılında da Lido’da bir otele yine saldırı düzenlemiş, 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz günlerde Mogadişu’nun güneyinde yer alan bir kasabada havan toplarının patlaması sonucu 22 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğu, patlamamış havan toplarının imhası için hükümetten destek istendiği ifade edilmişti.

Yazarlar