Dünya Son çarın yeğeni Paris’te evlendi

Son çarın yeğeni Paris’te evlendi

15.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son Rus çarının yeğeni olan ressam Prens Rostislav Romanov (36) Yunan emlak danışmanı Foteini Georganta’yla uzun süredir birlikteydi.

Son çarın yeğeni Paris’te evlendi

8 yaşında bir oğulları olan çift, Paris’teki Rus Ortodoks Alexander Nevsky Katedrali’nde evlendi. Törende rahipler, gelenek gereği gelinle damadın başlarının üzerinde altın taçlar tuttu. Gelin de nikahta Rus mücevher markası Axenoff’tan bir taç taktı. Çift daha sonra konuklarını Paris’teki bir otelde verdikleri davette ağırladı. Kokteylle başlayan davette, aralarında bir arp sanatçısının da bulunduğu bir grup müzisyen konser verdi. Ardından çiçeklerle donatılmış masalarda yemeğe davet edilen konuklar, gece boyunca dans pistinde vals yaptı.

Haberin Devamı

Romanov ailesinden

Prens Rostislav’ın büyükannelerinden biri, Rusya’nın son Çarı II. Nikolay Romanov’un kardeşi Büyük Düşes Xenia’ydı. Rusya’yı 300 yıl yöneten Romanov Hanedanı, 1917’deki Bolşevik Devrimi’yle yıkılmıştı. Çar II. Nikolay ve ailesi bir yıl sonra idam edilmişti. Büyük Düşes Xenia ise Rusya’dan kaçıp, eşi ve yedi çocuğuyla İngiltere’ye yerleşmişti. 1960’da ölen düşesin soyundan gelen ve İngiltere’de büyüyen Prens Rostivlav, Rusya’yı ilk kez 1998’de
13 yaşındayken ziyaret etmişti. Çar II. Nikolay ve ailesinin yeniden gömülmesi törenine katıldıkları bu ziyaretin ardından Rostivlav’ın babası ölmüştü. Avrupa ve ABD’de sergiler açan prens halen Romanov Aile Derneği’nin başkan yardımcısı.