Dünya Son dakika: 20 milyar dolarlık vurgun yapmıştı... Bernie Madoff hayatını kaybetti!

Son dakika: 20 milyar dolarlık vurgun yapmıştı... Bernie Madoff hayatını kaybetti!

14.04.2021 - 17:09 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, ABD'nin en büyük dolandırıcısı olarak kabul edilen Bernie Madoff'un cezaevinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Son dakika: 20 milyar dolarlık vurgun yapmıştı... Bernie Madoff hayatını kaybetti

Birçok bankayı 20 milyar dolardan fazla dolandıran Amerikalı Bernard Madoff, hayatını kaybetti. Dünyanın en büyük saadet zinciri dolandırıcısı Madoff, ünlü isimler, hayır kurumları, finans fonları ve ortalama yatırımcıları kapsayan binlerce kişiyi dolandırmıştı.

Haberin Devamı

ABD'nin önde gelen finansçılarından biriyken dünyanın en büyük saadet zincirini kurarak 20 milyar dolarlık vurgun yapan Bernie Madoff, 2009'da 150 yıllık hapis cezasını çekmeye başlamıştı.

Son dakika: 20 milyar dolarlık vurgun yapmıştı... Bernie Madoff hayatını kaybetti

82 yaşındaki mahkum, böbreklerinin iflas ettiğini ve 18 aylık ömrünün kaldığını söyleyerek, geçen yıl erken tahliye talep etmişti.

'CEZAMI ÇEKTİM' DEMİŞTİ

Son dakika: 20 milyar dolarlık vurgun yapmıştı... Bernie Madoff hayatını kaybetti

On yıllarca milyarlarca dolarlık dolandırıcılık yapmasıyla ilgili 11 suçlamayı kabul eden ve müşterilerinin gözünde nefret objesine dönüşen eski finansör, The Washington Post gazetesine şu açıklamayı yapmıştı:

"Benim çektiğim tür hastalığın tedavisi yok. Biliyorsunuz, cezamı çektim, 11 yıl yattım ve açıkçası tüm bu zaman boyunca çok çektim."

Avukatı Brandon Sample, Manhattan federal mahkemesine yaptığı başvuruda, müvekkilinin temmuzda Kuzey Carolina'daki Butner hapishanesinin bakım servisine alındığını ve böbrek hastalığının son aşamada olduğunu bildirmişti.

 

Yazarlar