Dünya 20 yıllık kabus sona erdi! Çocuklarının 'katili' olarak girdi, suçsuz olarak çıktı

20 yıllık kabus sona erdi! Çocuklarının 'katili' olarak girdi, suçsuz olarak çıktı

14.12.2023 - 12:19 | Son Güncellenme:

Dört çocuğunu öldürmesi nedeniyle hapse atılan ve yıllar sonra serbest bırakılan kadının hikayesi dünya basınında infial yarattı. Talihsiz kadının serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklaması ise yürekleri burktu.

20 yıllık kabus sona erdi Çocuklarının katili olarak girdi, suçsuz olarak çıktı

İlk göz ağrısını kucağına aldığında yıl 1989'du. Kocasi Craig ile Şubat 1989'da doğan erkek bebeklerine Caleb adını verdiler. Bebek henüz 19 günlükken bir gece yarısı ölü bulundu, yatağında battaniye sarılı halde kıpırdamadan duruyordu. Çift, bir yılı aşkın bir süre sonra ikinci kez anne-baba oldu. Haziran 1990'da doğan bebeklerine bu kez Patrick adını koydular. Minik Patrick henüz birkaç aylıkken hastalandı ve Şubat 1991'de hayata gözlerini yumdu. Bir doktor, bebeğin nedensiz ani kalp durması sonucu öldüğünü belirledi.

Haberin Devamı

Ekim 1992'ye gelindiğinde 'sağlıklı ve mutlu' Sarah dünyaya geldi. Ancak kız bebek de henüz bir yaşını tamamlamadan Ağustos 1993'te yaşamını yitirdi. Kathleen Folbigg, Sarah'ın ölümünden üç yıl sonra yeniden hamile kaldı ve Ağustos 1997'de dördüncü bebeğini dünyaya getirdi. Laura da ikinci yaşını göremeden hayatını kaybetti, Adli Tıp'ta yapılan otopside ölüm nedeni kalp kasındaki hafif iltihabın yol açtığı hasar olarak kayıtlara geçti.

40 YIL CEZA ALDI

19 günlük ve 19 aylık dört bebeğini kaybeden Avustralyalı Kathleen Folbigg, çocuklarını öldürmekten hakim karşısına çıktığında tüm ülke tarafından tanındı. Gazeteler 'Avustralya'nın en kötü kadın seri katili' başlıkları atarken, adım adım takip edilen davada 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevi parmaklıklarının arkasına gönderildikten tam 20 yıl sonra özgür kaldığında ise, Folbigg'i artık tüm dünya tanıyacaktı.

Haberin Devamı

'YAS TUTAN BİR ANNE'

Şimdi 55 yaşında olan Folbigg günlüklerinde, 'bir anne ve bir kadın olarak başarısız olduğunu' yazıyordu. Son soruşturmada uzmanlar, günlüklerin sınırlı desteğe sahip ve yas tutan bir anne tarafından yazılan 'bir stresle başa çıkma mekanizması' olduğuna dikkat çekti. Dört çocuğun hepsinin hiçbir iz bırakmadan boğulmasının pek de mümkün görünmediğinin de altı çizildi.

20 YILLIK ÇİLE

Yeni Güney Galler (NSW) Başsavcısı Michael Daley Pazartesi günü, Bathurst'ün Folbigg'in yöneltilen her bir suçlama karşısında, masum olduğuna dair makul şüpheler olduğuna dair 'kesin görüşe' vardığını duyurduğu bir basın toplantısı düzenledi. NSW valisi tam bir af imzaladı ve Folbigg'in hapishaneden derhal serbest bırakılmasını istedi. "Onun için 20 yıllık bir çile oldu, ona huzur diliyorum" diyen Daley, iyi dileklerinin çocukların babası Craig Folbigg ile olduğunu belirtti.

SUÇSUZ BULUNDU

Bugün itibariyle davayı inceleyen yargıçlar talihsiz kadına yöneltilen tüm suçları düşürdü. Serbest kalan Folbigg, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada "Bugünkü sonuç birçok insan için pahalıya mal oldu. Hücremde bir gün hapisten çıkacağıma ve suçsuz bulunacağım için dua ediyordum" dedi.

CNN International'in haberine göre davayı inceleyen hakimler, çocukların genetik bir sebepten ötürü öldüğünde hemfikir oldu ve anneyi serbest bıraktı. Söz konusu hastalık genetik mutasyona bağlı bir kalp hastalığı olarak biliniyor ve dünyada kayıtlara geçen sadece 134 vaka kaydı bulunuyor.

Haberin Devamı