Dünya Son dakika: Afganistan'da camiye bombalı saldırı

Son dakika: Afganistan'da camiye bombalı saldırı

15.10.2021 - 11:55 | Son Güncellenme:

Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde Şii topluluğuna ait Fatımiyye Camisi'ne iki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda 47 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Caminin güvenlik sorumlusu Murtaza Zarifi'nin verdiği bilgiye göre, vilayet merkezinde bulunan en büyük camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı. Taliban güçleri saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı.

Haberin Devamı

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınayarak faillerin bir an önce bulunması için güvenlik güçlerine talimat verildiğini belirtti. Yerel yetkililer, saldırıda 47 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

AFP'ye konuşan görgü tanıkları, biri caminin giriş kapısı, biri güney kısmı diğeri de abdest alınan yerde olmak üzere 3 patlama sesinin duyulduğunu aktardı.

Son dakika: Afganistanda camiye bombalı saldırı

TALİBAN HÜKÜMETİ: ÖZEL KUVVETLER BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Taliban'ın ilan ettiği geçici hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Said Hosti, Twitter üzerinden yaptığı açıklamda, "Kandahar ilinin 1. semtinde Şii cemaatine ait bir camide patlama meydana geldiğini ve çok sayıda yurttaşımızın şehit ve yaralı olduğunu öğrenmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Saldırı henüz herhangi bir taraf üstlenmedi.

Son dakika: Afganistanda camiye bombalı saldırı

KANLI SALDIRIDAN BİR HAFTA SONRA

Geçen hafta, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinde bir Şii camisinde meydana gelen patlamada 46 kişi hayatını kaybetmiş, 143 kişi de yaralanmıştı. Kunduz'da meydana gelen saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. ABD öncülüğündeki NATO güçleri ülkeden ayrıldıktan sonra Afganistan'da meydana gelen bombalı saldırılar Celalabad kentinde yoğunlaşmıştı. Bu saldırıların çoğunu DEAŞ üstlenmişti.

Son dakika: Afganistanda camiye bombalı saldırı

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'ın Kandahar vilayetinde bir camide bugün cuma namazı esnasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Afganistan'da son dönemde özellikle camileri hedef alan bu insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına en içten taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.