Dünya Son dakika | Almanya'da iki nargile kafeye silahlı saldırı: En az 8 kişi öldü

Son dakika | Almanya'da iki nargile kafeye silahlı saldırı: En az 8 kişi öldü

20.02.2020 - 07:15 | Son Güncellenme:

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki ayrı nargile kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. İki kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanması için bölgede helikopter destekli operasyonlar yürütülüyor. Hedef alınan kafelerden birinin Türklere ait olduğu ve hayatını kaybeden 8 kişiden 5'inin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor.

Son dakika | Almanyada iki nargile kafeye silahlı saldırı: En az 8 kişi öldü

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı ve Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafe silahla tarandı. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Polis, yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırılarla ilgili arka planın henüz bilinmediğini kaydetti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, yerel saat ile 22.00 sıralarında Hanau kasabasında iki ayrı kafe, otomobille gelen bir grup tarafından silahla tarandı. İlk saldırıyı Hanau merkezindeki kafeye gerçekleştiren saldırganlar ardından, Kesselstadt semtinde başka bir kafeyi taradı. İki saldırıda toplam 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. 

Olayın ardından saldırıların yaşandığı yere, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların ambulans ve helikopterle hastanelere ulaştırıldığı belirtildi. Olayda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilirken, saldırının bir terör olayı olup olmadığı da araştırılıyor. 

Haberin Devamı

Polis ekiplerinin 26 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan, Hanau kasabası Türklerin yoğun şekilde yaşadığı yer olarak biliniyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken sosyal medyadan bir çok Türk, ölenlerin arasında 3 Türkün olduğunu ileri sürdü.

Ayrıca, Alman güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için çalışma başlattığı kaydedildi.