Dünya Son dakika… Bakan Akar’dan Kaşıkçı açıklaması!

Son dakika… Bakan Akar’dan Kaşıkçı açıklaması!

18.11.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

Kanada’daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan Bakan Akar, katillerinin Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle götürmüş olabileceğini ifade etti.

Son dakika… Bakan Akar’dan Kaşıkçı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kanada’nın Halifax kentindeki Uluslararası Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın cesediyle ilgili açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Kendisine sorulan soruya yanıt veren Akar, “Bu konularda ihtimalleri konuşabilirsiniz. Bir ihtimal cinayeti gerçekleştirdikten 3-4 saat sonra Türkiye’yi terk ettiler. Diplomatik dokunulmazlıktan dolayı Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle sorun yaşamadan götürmüş olabilirler” dedi.

Bakan Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'na katılmak üzere gtiiği Kanada'nın Halifax kentinde ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

İlk olarak Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan ile bir araya gelen Bakan Akar, sonrasında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford'u kabul etti.

Milli Savunma Bakanı Akar, görüşmeleri kapsamında Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Rustem Berisha ve Moldova Savunma Bakanı Eugenie Sturza ile de ayrı ayrı bir araya geldi.

Haberin Devamı