Dünya Son dakika... Bulgaristan'da otobüs yandı, 45 yolcu feci şekilde can verdi!

Son dakika... Bulgaristan'da otobüs yandı, 45 yolcu feci şekilde can verdi!

23.11.2021 - 07:26 | Son Güncellenme:

İstanbul'dan hareket eden araç, yerel saatle gece 02.00 sularında bariyerlere çarptıktan sonra yangın çıktı. Yerel medya, Kuzey Makedonya plakalı otobüsteki kurbanlar arasında çocukların da bulunduğunu bildirdi. Otobüsten kurtulan bir kazazede uyurken patlama sesi duyduğunu söyledi. Hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşı yok.

Bulgaristan'da bir otoyolda gece yarısı 02.00 sularında alev alan otobüste onlarca kişi hayatını kaybetti. Türkiye'den Balkan ülkesine giriş yapan Kuzey Makedonya plakalı aracın, Struma Otoyolu'nda seyrettiği bildiriliyor. Bulgaristan medyası, başkent Sofya'ya yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Bosnek köyü yakınlarında yol kenarındaki bariyerlere çarpan araçta yangın çıktığını aktarıyor.

Haberin Devamı

Otobüsten kurtulan kazazedelerden biri, gece yarısı uyurken araçtan bir patalama sesi duyduğunu söyledi. Kazazede, kurtulan insanların otobüsün arka tarafında oturduğunu ve camı kırıp aşağı atladıkları bilgisini verdi.

Son dakika... Bulgaristanda otobüs yandı, 45 yolcu feci şekilde can verdi

Otobüsteki 45 Kuzey Makedonya vatandaşı feci şekilde can verdi, alevlerden kurtulmayı başaran sekiz kişinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Yaralıların başkent Bulgaristan'daki hastanelerde tedavi edildiği belirtiliyor. Yerel medyaya bilgi veren Bulgar yetkililer, kurbanların arasında çocukların da bulunduğunu söyledi.

Son dakika... Bulgaristanda otobüs yandı, 45 yolcu feci şekilde can verdi

Olayda ölenlerin 12'sinin çocuk olduğu bildirilirken, yedi kişinin de yaralandığı aktarıldı. Yaralananların iki gün içinde Kuzey Makedonya’ya nakledilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Agence France-Presse yanan otobüsten ilk fotoğrafı dünyaya servis etti. Bulgaristan İçişleri Bakanı Boyko Roshkov, otobüsteki tabloyu "İnsanlar içeride kümelenmişti ve hepsi yanıp kül olmuştu. Görüntüler dehşet vericiydi, dehşet vericiydi. Hayatımda daha önce böyle bir şey görmemiştim" sözleriyle anlattı.

Son dakika... Bulgaristanda otobüs yandı, 45 yolcu feci şekilde can verdi

Bulgaristan medyası, İstanbul'dan hareket eden otobüste 53 kişinin bulunduğunu belirtiyor. Bulgar yetkililer, Pazartesi akşamı Kuzey Makedonya'ya ait turizm acentalarının dört otobüsünün Türkiye'den Bulgaristan'a giriş yaptığı bilgisini verdi.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı ise, hafta sonunu İstanbul'da geçiren turist kafilesinin Üsküp'e dönmek üzere yola çıktığını açıkladı.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, "Dehşete kapıldım. Bu büyük bir trajedi" dedi. Başbakan Zoev, hayatını kaybedenler arasında bir Belçika ve bir Sırbistan vatandaşının da bulunduğunu söyledi ancak söz konusu bilgi henüz Bulgar yetkililer tarafından doğrulanmış değil.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE

Dışişleri Bakanlığı, yaşanan kazayla ilgili taziye mesajı yayınladı. Bakanlık mesajında şu ifadelere yer verildi; "Bulgaristan’da 22 Kasım 2021 tarihinde Varna şehrindeki bir huzurevinde çıkan yangın ve 23 Kasım 2021 tarihinde Pernik kenti yakınlarında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza sonucu çok sayıda can kaybının ve yaralının bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu acı olaylar neticesinde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya Hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Haberin Devamı

SOFYA BÜYÜKELÇİSİ: HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA TÜRK YOK

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, hayatını kaybedenlerin arasında Türk olmadığını belirtti. Kazayla ilgili iki teorinin olduğunu söyleyen Sekizkök, birincisinin otobüs k0orkuluklara çarptığını ve yangın çıktığını bir diğer teorinin ise önce yangın çıktığını ve daha sonra korkuluklara çarptığını ifade etti.

Yolcu otobüsü olduğunu belirten Sekizkök, İstanbul-Ürgüp arasında çok sık seferlerin yaptığını belirtti. Bulgaristan'a girildiğinde otoyol Kuzey Makedonya istikametinde devam ediyor. En ana güzergah bu. Kaza orada meydana geliyor.

AB'DEN BAŞSAĞLIĞI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadan "Düşüncelerimiz Bulgaristan'daki korkunç kazanın kurbanları, onların aileleri ve tüm ön saf çalışanları ile birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Güçlü kalın. AB elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır" mesajını paylaştı.