Dünya Son dakika... Etiyopya'dan itiraf! BM ekibini vurduk

Son dakika... Etiyopya'dan itiraf! BM ekibini vurduk

08.12.2020 - 18:14 | Son Güncellenme:

Etiyopya Salı günü yaptığı açıklamada, isyancı Tigray bölgesini ziyaret eden bir Birleşmiş Milletler ekibinin iki kontrol noktasından geçtikten sonra vurulduğunu söyledi.

Son dakika... Etiyopyadan itiraf BM ekibini vurduk

Hükümetin Tigray krizi görev gücünün sözcüsü Redwan Hussein, gazetecilere "Orada aceleyle, gitmemeleri gereken bölgelere gitmek için iki kontrol noktasını kırdılar ... üçüncüsünü kırmak üzereyken vurularak tutuklandılar," dedi.

Haberin Devamı

İki diplomatik kaynak, Tigray'deki Eritreli mülteciler için dört kişiden biri olan Shimelba mülteci kampına erişmek isteyen bir BM güvenlik ekibinin Pazar günü engellendiğini ve ateş açıldığını söylemişti.

Etiyopya hükümeti, eyalette bulunan bir mülteci kampını ziyaret eden Birleşmiş Milletler ekibine, silahlı kuvvetler tarafından ateş açıldığı iddiaları yalanlanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü cuma günü Etiyopya'nın Tigray bölgesine 9-10 Kasım günleri yaptığı askeri operasyonda yüzlerce sivilin öldürüldüğünü, çoğunun da yakın mesafeden bıçaklanarak hayatını kaybettiğini rapor etmişti.

Son dönemde ülkedeki terör saldırılarının arkasında olmakla da suçlanan TPLF, geçen yıl dağılan iktidar koalisyonundaki partilerin ortaklaşa kurduğu Refah Partisine (PP) katılmama kararı almıştı.