Dünya Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü! Alman vatandaşı çıktı

Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü! Alman vatandaşı çıktı

08.10.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Hamas'ın İsrail'in güneyine girmesinden kısa bir süre sonra sosyal medyada yayılan görüntüde hayatını kaybeden bir kadının kamyonet kasasında olduğu görüldü. Dünya basınında da infial yaratan olayın perde arkası ortaya çıktı.

Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü Alman vatandaşı çıktı

Hamas'ın İsrail'e sızmasından kısa bir süre sonra birçok sivil ve askerin esir olarak Filistin topraklarına götürüldüğü kayıtlara geçti. Bu sivillerden biri de saldırılarda ölen bir kadına aitti. Hamas'a ait bir kamyonetin arkasında cansız bedeni sadece iç çamaşırlarıyla görülen talihsiz kadının Alman bir dövme sanatçısı olduğu ortaya çıktı. 30 yaşındaki Shani Louk, bir müzik festivalindeyken İsrail'e sürpriz bir saldırı düzenlendi. Saldırı anında hayatını kaybettiği düşünülen Louk kamyonetin kasasındayken cansız bedeninin de saldırıya uğradığı görüldü. Yanında koşan sayısız insan kendisine tükürüp yumruk atarken Louk'un bacaklarının doğal olmayan bir pozisyonda durması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü Alman vatandaşı çıktı

AİLESİ KONUŞTU

Hamas cesedin bir İsrail askerine ait olduğunu iddia etse de Louk'un kuzeni Tomasina Weintraub-Louk, ailenin onun kendine özgü bacak dövmelerini ve rastalı saçlarını tanıdığını İngiliz basınına söyledi. Tomasina konuyla ilgili: 'Biz hiçbir şey duymadık. Olumlu haberler bekliyoruz. Kesinlikle kuzenimdi, ailemiz bir kabusun içinde' Shani'ni annesi de sosyal medyadan yaptığı ve kızının fotoğraf ve kimliğini paylaştığı videoda yetkililerden yardım istedi.

Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü Alman vatandaşı çıktı

ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK HAYATTA KALDI

Shani'nin katıldığı müzik festivali, Hamas tarafından saldırıya uğrayan ilk yerlerden biriydi. Raporlara göre düzinelerce kişi olay yerinde ölürken daha fazlası da rehin alındı. Shani Louk'un yanı sıra sosyal medyada hızla yayılan bir videoda rehine bir kadının 'Beni öldürmeyin' diye bağırdığı görülüyor. Yine İngiliz basınına göre bu kişi festivalde yakalanan 25 yaşındaki öğrenci Noa Argamani.

Haberin Devamı

Argamani'nin yanı sıra festivalden kaçan ve bir taksiye binen Esther Borochov, kendisine yardım etmeye çalışan sürücünün öldüğünü kendisinin de ölü taklidi yaparak hayatta kaldığını bildirdi.

Hamas baskınından sonra en çok paylaşılan görüntü Alman vatandaşı çıktı

İSRAİL'DE SON DURUM

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği şimdiye kadar en az 100 İsrailli sivil ve askerin esir alındığını bildirdi. Açıklamanın devamında ise elçilik, 300'den fazla İsraillinin öldüğünü ve 1800'den fazla yaralının olduğunu belirtiyor. İsrail ise henüz ABD'nin açıkladığı bu rakamları doğrulamadı.