Dünya İngiltere'den sonra Polonya! Havalimanında kaos

İngiltere'den sonra Polonya! Havalimanında kaos

28.08.2023 - 19:28 | Son Güncellenme:

Polonya’nın başkenti Varşova’da bir yolcunun el bagajında el bombası ile 4 adet merminin bulunmasının ardından 400 kişi tahliye edildi. İngiltere'de hava trafik kontrolü bilgisayar sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle ülke genelinde uçuşlar iptal edildi.

İngiltereden sonra Polonya Havalimanında kaos

Polonya’nın başkenti Varşova’da Chopin Havalimanı’nda Dubai'ye seyahat edecek bir yolcunun el bagajında el bombası ile 4 adet 5,56 mm çapında mermi bulundu. Güney Afrika vatandaşı olduğu belirlenen 41 yaşındaki yolcu güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı. Olay yerine bomba imha ekipleri çağrılırken, giden yolcu kısmındaki 400 kişi tahliye edildi.
Havalimanına giden karayolu trafiği de durduruldu.

Haberin Devamı

Yolcunun Ukrayna'dan geldiği ve kayıtlı bagajında yapılan aramada herhangi şüpheli bir cisme rastlanmadığı açıklandı.

İNGİLTERE

İngiltere'de hava trafik kontrolü bilgisayar sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle ülke genelinde uçuşlar iptal edildi. İngiltere Ulusal Hava Trafik Hizmetleri 'Teknik sorunlar' yaşadığını belirterek' Mühendislerimiz hatayı bulup düzeltmek için var gücüyle çalışıyor' ifadesini kullandı.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İskoçya merkezli havayolu şirketi Loganair’den yapılan açıklamada, “Bu sabah Birleşik Krallık hava trafik kontrol bilgisayar sistemlerinde ağ çapında bir arıza meydana geldi. İskoçya içi uçuşların çoğunu yerel koordinasyon temelinde ve en az aksaklıkla gerçekleştirebileceğimizi ummakla birlikte, kuzey-güney ve uluslararası uçuşlarda gecikmeler yaşanabilir.

Haberin Devamı

EasyJet tarafından yapılan bilgilendirmede ise Birleşik Krallık hava sahasına giriş ve çıkışları etkileyen bir Hava Trafik Kontrol sorunu olduğu konusunda bilgilendirildik. Bu sorunun etkisini ve normal operasyonların devam etme zaman çizelgesini anlamak için ilgili makamlarla çalışıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

British Airways sözcüsü ise basına verdiği demeçte 'Birleşik Krallık hava sahasını etkileyen teknik bir sorunun etkisini anlamak için yetkililerle ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve müşterilerimizi en son bilgilerden haberdar edeceğiz' dedi.

The Sun gazetesinde yer alan habere göre normal şartlarda bugün 540.000 yolcunun 3049 uçuşla İngiltere'den ayrılmasının planlandığı yazıldı.

İngiltereden sonra Polonya Havalimanında kaos

ABD'DE BENZERİ YAŞANDI

2023'ün hemen başında ABD Sivil Havacılık Dairesi, hava trafik kontrol sistemi NOTAMS’daki teknik arıza sebebiyle kıta genelindeki bütün uçuşlar durduruldu. 11 Ocak'ta yaşanan gelişmenin nedeni olarak ise teknik arıza denildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise teknik arızanın nedeninin bir siber saldırı olmadığı belirtilmişti.