Dünya Son dakika... Katil sürüsünün yeni görüntüleri! Silahlarıyla poz verdiler...

Son dakika... Katil sürüsünün yeni görüntüleri! Silahlarıyla poz verdiler...

16.11.2017 - 13:22 | Son Güncellenme:

Kanlı terör örgütü IŞİD'in militanlarını Irak sınırına yakın bir noktada gösteren kayıtlarda, teröristler silahlarına bakım yapıyor, çay içiyor ve ateş açıyor. YPG ve ABD, yüzlerce IŞİD'linin Rakka'dan ayrılmasına izin vermişti. BBC muhabirleri Quentin Sommerville ve Riam Dalati, Rakka'dan teröristleri taşıyan kamyon şoförleriyle konuşarak rezaleti ortaya çıkardı. İran'ın tüm Ortadoğu harekatını şekillendiren isim olan General Kasım Süleymani, Suriye-Irak sınırındaki El Kaim'de görüntülendi.

Son dakika... Katil sürüsünün yeni görüntüleri Silahlarıyla poz verdiler...

Terör örgütü YPG ile ABD'nin Rakka'da serbest bıraktığı yüzlerce IŞİD teröristi gündemi sarsmaya devam ederken, katil sürüsü Deyr ez Zor'un güneydoğusundan yeni görüntüler paylaştı.

Haberin Devamı

Fırat Nehri üstündeki Meyadin ilçesinin yakınlarında çekildiği ileri sürülen kayıtlarda, teröristler silahlarına bakım yaparken, çay içerken ve ateş açarken görülüyor. Video kaydının bir köyde çekildiği belirtiliyor.

Suriye'deki son kalesi Ebu Kemal ilçesini kaybettikten bir gün sonra geri alan katil sürüsü IŞİD, halihazırda Fırat Nehri havzasındaki birkaç kasabayla birlikte Ebu Kemal'de kuşatma altında.

İran'ın tüm Ortadoğu harekatını şekillendiren isim olan General Kasım Süleymani, dün akşamüstü Ebu Kemal'in karşısındaki El Kaim'de görüntülendi. Süleymani'nin fotoğrafları, Şii milisler Haşdi Şabi'ye ait hesaplar tarafından paylaşıldı.

Son dakika... Katil sürüsünün yeni görüntüleri Silahlarıyla poz verdiler...

Irak ordusu, bu sabah sınırı geçmeye çalışan bir terör konvoyunu pusuya düşürdü ve tamamen imha etti.

Haberin Devamı

IŞİD'in sınırın Irak tarafında elinde tuttuğu son kasaba Rava'ya da ordu birlikleri yeni bir saldırı için hazırlanıyor.

Rusya'nın desteğiyle ilerleyen Suriye ordusu, Irak ve Suriye'den kazınmak üzere olan katil sürüsünün lideri Ebubekir El Bağdadi'yi Ebu Kemal'de elinden kaçırmıştı.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden Bağdadi, yüzünü ilk ve son kez verdiği hutbe sırasında gösterdi. Rusya yaz mevsimi başında Bağdadi'nin hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamış ancak bu bilgi doğrulanamamıştı.

Halifelik bir yılda çöktü

Irak ve Suriye'deki topraklarının yüzde 90'ını kaybeden terör örgütü, geçen yıldan bu yana büyük bir çözülme yaşadı.

17 Ekim 2016'da teröristlerin elindeki en büyük kent olan Musul'u kurtarmak için başlayan operasyon, dokuz ay sonra hedefine ulaştı ve tarihi şehir 9 Temmuz'da geri alındı.

Musul'un ardından Telafer kurtarıldı, Ekim ayı içerisinde ise katil sürüsünün son kalesi Havice ilçesi teröristlerden tamamen temizlendi.

Suriye'de ise Şubat 2017'de terör örgütünün en batıdaki kalesi El Bab Türkiye'nin sınır ötesi harekatıyla geri alındı. El Bab'ın düşmesi domino etkisi yarattı, Fırat Nehri boyunca elinde tuttuğu her yeri kaybeden örgüt fiili başkent ilan ettiği Rakka'yı ise Ekim ayında yitirdi. Hemen peşinden doğudaki son büyük kalesi Deyr ez Zor da düştü.

Son dakika... Katil sürüsünün yeni görüntüleri Silahlarıyla poz verdiler...

Rakka'daki rezalet

Haberin Devamı

Rakka'da YPG'lilerin ABD'nin izniyle imza attığı rezalet ise, önceki gün BBC tarafından ortaya çıkarıldı. Aralarında yöneticilerin de yer aldığı yüzlerce IŞİD militanına kentten çıkış izni verildi, silahlarıyla konvoy halinde Rakka'dan ayrılan teröristler fırtına kopardı. Türkiye, başından beri YPG ile işbirliğine karşı çıktığı ABD'ye çok sert tonda tepki gösterdi.

BBC muhabirleri Quentin Sommerville ve Riam Dalati, Rakka'dan teröristleri taşıyan kamyon şoförleriyle konuşarak rezaleti ortaya çıkardı.

Beş kıta, 30'dan fazla ülke

IŞİD, Mayıs ayından bu yana İspanya, İngiltere, ABD, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Haberin Devamı

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.