Dünya Son Dakika... Manchester'da insan avı! Polis evlere baskın düzenliyor

Son Dakika... Manchester'da insan avı! Polis evlere baskın düzenliyor

25.05.2017 - 07:44 | Son Güncellenme:

Manchester polisi ve İngiliz gizli servisi başlattığı insan avını genişletiyor. Gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Kent merkezinde düzenlenen operasyonların görüntüleri ortaya çıktı.

Son Dakika... Manchesterda insan avı Polis evlere baskın düzenliyor

İngiltere'de Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İngiliz istihbaratı ve polisi insan avına başladı. Bir çok eve düzenlenen baskınlarda polis bombanın yapımında rol alan kişileri arıyor.

Haberin Devamı

Manchester Arena'yı kana bulayan Salman Abedi'nin saldırıdan önce kiraladığı dairenin fotoğrafları ortaya çıktı.Manchester'ın kalbindeki Granby Row semtinde yer alan daire için Abedi 75 Sterlin ödeme yapmış. Abedi'nin konser salonuna katliam yapmaya akşamüstü saat 19.00 sularında bu daireden gittiği belirlendi.

Modern görüntüsü dikkat çeken dairenin bir banyosu, mutfağı ve salonu bulunuyor. İngiliz basınına konuşan apartman sakinleri, katliam günü daireye alışılmadık bir şekilde birçok büyük paketin getirildiğini söyledi.

Abedi'nin neden burada kaldığı henüz aydınlatılabilmiş değil. Daireyi özel ekipmanlarla basan SAS komandoları ve polis, bütün ipuçlarını didik didik ediyor.

SALMAN ABEDİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

İngiliz medyası saldırgan Salman Abedi'nin Arndale alışveriş merkezinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini paylaştı. Görüntülerde saldırgan içinde patlayıcı düzeneğin olduğu tahmin edilen siyah bir sırt çantası takıyor.

Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan son bilgilere göre, saldırgan Salman Abedi’nin 23 yaşındaki ağabeyi İsmail Abedi gözaltına alındı. Ayrıca küçük erkek kardeş Haşim Abedi de, Libya’da güvenlik güçlerince yakalandı.

İsmail Abedi dışında İngiltere'de olayla ilişkili iki kişi daha gözaltına alındı.Manchester polisi tarafından Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

BABASI VE KARDEŞİ TRABLUS'TA GÖZALTINA ALINDI

İngiliz polisi, Manchester Arena konser salonunu kana bulayan Libya kökenli Salman Ramadan Abedi adlı intihar eylemcisinin uluslararası terör örgütleriyle bağını araştırıyor.

Salman Abedi’nin babası ve kardeşinin Trablus’ta gözaltına alındığı bildirilmişti. Baba Ramazan Abedi, tutuklanmadan önce Reuters’a yaptığı açıklamada oğlunun IŞİD ve benzeri radikal gruplarla bağlantısı olmadığını savundu:

Haberin Devamı

“Salman güney Manchester’da Northenden kolejinde okuyordu. Hiçbir sorunu yoktu. Üstelik ilk iki dönemi yüksek notlarla geçti. Kendisiyle en son 5 gün önce konuştum.”

Diğer yandan, IŞİD’in üstlendiği kanlı saldırı’da hayatını kaybedenler için Manchester’da anma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi yaralandı.

BBC, İngiltere'de son dört yılda 18 terör saldırısı girişiminin engellendiğini bildiriyor. Bunlardan beşi Mart ayındaki Londra saldırısından sonra önlendi.