Dünya Son dakika... Otobüslerle sınırı geçtiler!

Son dakika... Otobüslerle sınırı geçtiler!

19.01.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Öncüpınar Sınır Kapısı'nı kullanıp Suriye'ye doğru giden 20 otobüste, ÖSO güçleri bulunuyor. Sosyal medyada ise, sahadaki ÖSO üyelerinin Azez'den Afrin'e doğru ilerlediği görülüyor. Korkuyla titreyen YPG'li teröristler bugün de top atışlarının hedefinde. TSK, taciz atışlarına karşılık verdi. Geceden bu yana devam eden ağır bombardımanda en az 70 top Afrin çevresine düştü.

Son dakika... Otobüslerle sınırı geçtiler

Türkiye-Suriye sınır hattında olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. TSK bir yandan Afrin çevresindeki YPG'li teröristlere top atışı yaparken, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 20 otobüsle sınırı geçti. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen otobüslerin Azez'e gittiği bildiriliyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise, sahadaki ÖSO güçlerinin konvoy halinde Azez'den Afrin'e doğru ilerlediği görülüyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Milli Savunma Nurettin Canikli, canlı yayında operasyonun mutlaka yapılacağını söyledi.

TSK top atışlarını duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise, dakikalar sonra Afrin'deki terör hedeflerinin topçu atışlarıyla vurulduğunu duyurdu.

Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerinden terör yuvalarına en az 10 atış yapıldı. Top atışlarıyla, YPG'li teröristlerin taciz atışlarına karşılık verildi.

Afrin'de korkuyla titreyen YPG'li teröristler ise gece boyunca hem Türkiye tarafından hem de Azez'den top atışlarına hedef olduklarını duyurdu. Açıklamaya göre, ağır bombardımanda en az 70 top Afrin çevresine düştü.

Suriye'nin kuzeybatısındaki kentte dün gösteri düzenleyen teröristler, daha doğudaki Menbic'e ise yığınak yapıyor. Menbic'e konvoylarla gelen teröristler Afrin'e takviye olarak düşünülüyor ancak arada Türkiye'nin Fırat Kalkanı'yla kontrol ettiği Azez bölgesi var.

Son dakika... Otobüslerle sınırı geçtiler

Afrin'in etrafı sarıldı

Günlerdir operasyona hazırlanan Türk ordusu, Afrin'in etrafını neredeyse kuşatmış durumda. Sınır illeri Kilis ve Hatay'a yüzlerce tank ve zırhlı araç sevk edildi, askeri birlikler emir bekliyor.

Başından beri YPG ile işbirliğine giden ABD, son olarak Türkiye ve Irak sınırlarında 30 bin kişilik terör ordusu kuracağını ilan edince kıyamet koptu. Washignton'dan son yapılan açıklamalar aksi yönde olsa da Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer terör ordusunun başının ezileceğini, ilk adımın da Afrin olacağını birçok kez açıkladı.

Halep'in en büyük ilçelerinden Afrin'in batısı Hatay, kuzeyi ise Kilis ile çevrili. İlçe, Hatay'ın Amanos Dağları'na açılıyor.

Afrin'in doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlib'de ise Türk ordusunun gözlem noktaları var.

Teröristlerin tek çıkış noktası, Halep'in kuzeybatısındaki cep olabilir ancak o bölge de Şam rejimi ve Rusya'nın kontrolü altında.

ABD'nin desteğiyle 911 kilometrelik Türkiye sınırının yarıdan fazlasını işgal eden YPG'lilerin oluşturduğu terör koridoru, Fırat Kalkanı Harekâtı ile bölünmüştü.

Cerablus-Azez hattını 2016'nın sonbaharında kısa sürede IŞİD ve YPG'li teröristlerden temizleyen Türk ordusu, Şubat 2017'de güneydeki El Bab'ı kurtararak güvenli bir bölge oluşturdu.