Dünya Son dakika… Rusya’dan ABD'ye çok sert yanıt!

Son dakika… Rusya’dan ABD'ye çok sert yanıt!

22.01.2018 - 13:01 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nın üçüncü gününde Rusya’dan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Washington’u suçlayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin ya Suriye’deki durumu anlamadığını, ya da provokasyonda bulunmaya çalıştığını söyledi. Lavrov, Fransa’nın BMGK’yı Suriye konusunda acil toplantıya çağırması konusunda da endişesini ifade etti.

Son dakika… Rusya’dan ABDye çok sert yanıt

Bugün Moskova’da Yemenli mevkidaşıyla gazetecilerin karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’deki eylemlerinin ya durumu anlamamaktan, ya da durumu provoke etmek amacından kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemini vurgulayan Lavrov, konunun hassasiyetini göz ardı eden ABD'nin Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini desteklediğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, ABD’nin Suriye’de PKK’lı teröristlerin öncülüğünde 30 bin kişilik "Sınır Güvenliği Gücü" oluşturmayı planlamasına da tepki gösterdi. Bu terör ordusunun "Suriye’nin içişlerine apaçık bir müdahale" anlamına geldiğini söyledi.

Lavrov, Fransa’nın Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlamasının ardından, BMGK’yı (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) Suriye konusunda acil toplantıya çağırması konusunda endişesini ifade etti.

Son dakika… Rusya’dan ABDye çok sert yanıt

BMGK, Fransa'nın talebi üzerine Suriye'deki son gelişmeler ile insani durum ve erişimin sağlanması konularını görüşmek üzere bugün toplanacak.

Haberin Devamı

Peskov: Temas halindeyiz

Yine Moskova’da gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da Türkiye ve Suriye’yle temas hâlinde olduklarını belirtti. Dimitri Peskov, Suriye’nin toprak bütünlüğünün önemini vurguladı.

Gazeteciler Peskov’a, başlamadan önce Zeytin Dalı Harekâtı’ndan haberleri olup olmadığını sordu. Sözcü, yanıt vermeyi reddetti.