Dünya Son dakika... Rusya'da facia! Onlarca kişi toprak altında kurtarılmayı bekliyor

Son dakika... Rusya'da facia! Onlarca kişi toprak altında kurtarılmayı bekliyor

25.11.2021 - 09:15 | Son Güncellenme:

Rus medyası, Sibirya'daki madende en az altı kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor. Kömür madenindeki yangında onlarca kişi toprak altında mahsur kaldı.

Son dakika... Rusyada facia Onlarca kişi toprak altında kurtarılmayı bekliyor

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan Kemerovo'daki bir kömür madeninde gerçekleşen faciada en az 11 kişinin öldüğü aktarılırken, 45 kişinin ise yaralandığı bildirildi

Haberin Devamı

Rus medyası, kömür madeninin içinde çıkan yangında onlarca madencinin mahsur kaldığını bildiriyor. Rus yetkililer, ilk etapta 48 madencinin kayıp olduğunu açıkladı.

Patlama, Perşembe günü sabah 9'dan kısa bir süre sonra Sibirya'daki Listvyazhnaya kömür madeninde meydana geldi. Biri 23 yaşında olmak üzere en az sekiz kişi öldü, ikisi ağır olmak üzere 43 kişi dumandan zehirlendi ve yaralandı. Patlamadan etkilenen birçok kişiden ise haber alınamıyor.

Bölge valisi Sergei Tsivilev, rakamlarla ilgili kafa karışıklığı yaşandığını ancak son gelen haberlere göre kayıp sayısının 75'e kadar çıktığını söyledi.

Yerel kaynaklar, madende toplam 154 kurtarıcının çalıştığını doğruladı. Rusya'nın Interfax haber ajansı, madende 'gürültülü bir patlamanın' yaşandığını, havalandırma tünelinde de yangın çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Başlatılan kurtarma operasyonunda şimdiye kadar 236 kişi yeryüzüne çıkarıldı. Kurtarılanlardan 43'ü yaralı ve yaralılardan ikisinin durumu ağır.

Rusya acil durumlar servisi, Listvyazhnaya madeninde toplam 285 madencinin bulunduğu bilgisini verdi.

İlk kurbanlar madenden çıkarken, acil durum ekibinden bir kaynak "Ön verilere göre, hiçbirinde bedensel yaralanma yok." dedi ve patlama sonrasında ortaya çıkan dumanı solumak zorunda kaldıklarını iletti.

Kemerovo bölge savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.