Dünya Son dakika... Somali'de büyük patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika... Somali'de büyük patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

05.03.2021 - 20:28 | Son Güncellenme:

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki işlek bir lokantanın önünde patlama yaşandı. Çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi. Türkiye olayı sert bir şekilde kınadı.

Son dakika... Somalide büyük patlama Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mogadişu'daki Hamar Jajab ilçesindeki "Lul Yemeni" adındaki lokantanın önünde patlama meydana geldi. 

Haberin Devamı

Görgü şahitleri, bölgeden yoğun dumanın yükseldiğini belirtti. 

Amin Ambulans Servisi Yöneticisi Dr. Abdulkadir Adan, yaptığı açıklamada, Hamar Jajab ilçesinde "Lul Yemeni" adındaki lokantanın önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Mogadişu Limanı'na yakın bir konumda bulunan lokanta çevresindeki bir binanın da patlama sonrası çöktüğü aktarıldı. 

Somali Hükümet Sözcüsü İsmail Muhtar, saldırının bomba yüklü araçla yapıldığını açıkladı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Somali'deki terör saldırısına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bu menfur terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. Kardeş Somali halkına ve Hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

SON İKİ AYDA ART ARDA PATLAMALAR

31 Ocak'ta Mogadişu'nun en işlek caddelerinden birinde meydana gelen patlamanın ardından, terör örgütü Eş-Şebab militanlarının girdiği Afrik Hotel'in güvenlik görevlileriyle teröristler arasında silahlı çatışma çıkmıştı.

Patlama Mogadişu'nun KM4 Caddesi'nde, genelde üst düzey politikacıların toplandığı Afrik Hotel'in önünde gerçekleşmişti.

12 Şubat'ta da yine başkent Mogadişu'da petrol istasyonuna yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu büyük bir patlama meydana gelmişti.

23 Şubat'ta Mogadişu'nun Hamarweyne ilçesindeki karakol ve alışveriş merkezi yakınlarındaki patlamada yaralananlar oldu.

 

Yazarlar