Dünya Yanlışlıkla televizyon sunucusunu vurdu! Yıllardır çözülemeyen sır

Yanlışlıkla televizyon sunucusunu vurdu! Yıllardır çözülemeyen sır

26.09.2023 - 13:08 | Son Güncellenme:

Evinden çıkarken şık giyimli biri tarafından pusuya düşürüldü. BBC'nin ünlü sunucusu olay yerinde hayatını kaybederken korkunç cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Yanlışlıkla televizyon sunucusunu vurdu Yıllardır çözülemeyen sır

BBC televizyonunun en popüler sunucularından Jill Dando 26 Nisan 1999'da öğle saatlerinde evinin önünde uğradığı bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Televizyonun en hızla yükselen ve en çok kazanan karakterlerinden biri olan ve ülke çapında çok sevilen Dando, sempatik görünümü ve ekranda haberlerden tatil programlarına kadar çeşitli türde programı başarılı biçimde sunuşu ile izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu.

Haberin Devamı

14 DAKİKA SONRA BULUNDU

Londra’nın Fulham semtindeki evinden çıkarken saldırıya uğrayan genç sunucunun başından aldığı darbeler sonucu öldüğü bildirilirken, görgü tanıkları 30 yaşlarında iyi giyimli genç bir erkeğin, olay yerinden kaçtığı bildirdi. Cesedi 14 dakika sonra bir komşusu tarafından bulunan Jill, hastaneye kaldırılsa da hayatını kaybetti. Bir süre önce, tanımadığı genç bir erkeğin kendisini sürekli takip etmesinden yakınan Dando, olaydan bir ay önce evlenmeye karar verdiğini açıklamıştı.

Yanlışlıkla televizyon sunucusunu vurdu Yıllardır çözülemeyen sır

YANLIŞ KİŞİ HAPİS YATTI

Şu anda 62 yaşında olan Loner Barry George, cinayetten tutuklandı ve 2001 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkumiyeti daha sonra 2008'deki ikinci duruşmada beraat etmeden iptal edildi. 2.000'den fazla potansiyel şüpheliye ve bir dizi komplo teorisine rağmen katil bulunamadı.

Haberin Devamı

Yanlışlıkla televizyon sunucusunu vurdu Yıllardır çözülemeyen sır

TECAVÜZCÜ, TETİKÇİ TUTTU

Ortaya yeni çıkan kanıtlara göre Fransız mahkemesi bir Rus tetikçinin yanlışlıkla Dando'yu öldürdüğünü aktardı. Paris mahkemesine sunulan belgelerde, gazeteci Lisa Brinkworth'un birden fazla kadına tecavüz etmekle suçlanan 'Elit Model Ajansı' patronu Gerald Marie'nin, firmasını ifşa etmesini nedeniyle Marie'nin Lisa için bir tetikçiyle anlaştığı belirtildi.

İngiliz medyasında çıkan haberlerde iki gazetecinin yüz hatları, saç modelleri ve boylarının birbirine benzemesi sonucu tetikçinin yanlışlıkla BBC sunucunu hedef aldığı yazıldı.