Dünya Son diktatörün polisini demokrat Almanya eğitmiş

Son diktatörün polisini demokrat Almanya eğitmiş

26.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en iyi işleyen demokrasisi olmakla övünen Almanya’nın kıtanın son diktatörü olarak nitelendirilen Aleksandre Lukaşenko yönetimindeki Belarus’un muhaliflere sert müdahaleleriyle tanınan güvenlik güçlerini eğittiği ortaya çıktı.

Son diktatörün polisini demokrat Almanya eğitmiş

Alman basınında yer alan haberler üzerine hükümetten itiraf geldi. Gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Spaushus, “Alman hükümeti Belarus hükümetiyle 2008 ve 2010 yıllarında diyaloğunu geliştirdi. Çünkü Minsk’in demokratik reformlar ve hukukun üstünlüğünü hayata geçirmeye hazır olduğuna dair işaretler vardı” dedi.

Alman polisi protestoyu izlemiş
Olayı ilk yazan gazete olan Tagesspiegel, 2010’daki bir protestoda Alman polisinin gözlemci olarak Belarus polisine eşlik ettiğini belirtmişti. Haberde güvenlik güçlerinin eğitiminin 2011’e kadar sürdüğü yer alıyordu. Spaushus ise bu iddiayı redderek Belarus’ta 2010’daki olaylı seçimin ardından tüm işbirliğinin dondurulduğunu söyledi. Sonuçlarla oynandığı düşünülen 2010 seçimlerinin ardından dev protestolar düzenlenmiş, 600 kişi gözaltına alınmıştı. Lukaşenko 18 yıldır koltuğunu bırakmıyor.

Yazarlar