Dünya Soros’la ilgili skandal iddia

Soros’la ilgili skandal iddia

24.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Macar kökenli ABD’li milyarder George Soros’un, bu ülkede pek çok eyalet ve bölge savcılarının seçim kampanyalarına harcama yaparak, yargıya müdahale ettiği öne sürüldü.

Soros’la ilgili skandal iddia

Soros hakkında yeni yayınlanan bir kitap, ünlü iş adamının yanı sıra onun “Açık Toplum Vakfı”nın, ABD ve diğer ülkelerde yargıdan medyaya kadar geniş bir alandaki yetkilileri nasıl etki altına aldığını yazdı.

Haberin Devamı

“Perdenin Arkasındaki Adam: George Soros’un Gizli Ağının İçi” adlı kitabın yazarı Matt Palumbo, “New York Post” gazetesine, Soros’un Amerikan yargısına ödediği miktarın 40 milyon dolar olduğunu öne sürdü. Palumbo, Soros’un ABD’nin dört bir yanındaki büyük şehirlerin yanısıra bölgelerde, 75 savcı ve bölge başsavcısının seçilmesi için harcadığı 40 milyon dolar sayesinde, Amerikan halkının 5’te 1’inin Soros kontrolünde olduğunu iddia etti. Palumbo’nun en dikkat çeken iddialarıysa, Soros’un desteklediği 100’e yakın savcının, pek çok cezai soruşturma ya da suçlama sürecini sona erdirmesi yahut bunlara izin vermemesi yönünde.

Örneğin Soros’tan 32 bin dolar destek alan Portland Savcısı Mike Schmidt’in, 2020’de gerçekleşen eylemler sonrası protestocuları yargılamayı reddettiği, Soros’un yaklaşık 1.5 milyon dolarıyla desteklenen Philedelphia Savcısı Larry Krasner’in, 2018’de göreve gelmesinin ardından iki yıl içinde silahlı saldırı vakalarının yüzde 60’ına, yasadışı ateşli silah vakalarının yüzde 37’sine ilişkin suçlamaları düşürdüğü öne sürülüyor. Aynı şekilde Florida’da Aramis Ayala’nın, Sodros’un 1.4 milyon dolarlık bağışıyla kıl payı seçilmesi, Kaliforniya’daki Contra Costa Bölge Savcısı Diana Becton’un, savcılık deneyimi olmamasına rağmen 275 bin dolarlık Soros desteğiyle bu göreve gelmesi iddiaları da yer aldı.