Dünya SURİYE ASKERLERİ 500 METREDE!

SURİYE ASKERLERİ 500 METREDE!

24.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye askerleri sınırın 500 metre yakınına kadar geldi. Ateş sesleri Hatay’dan duyuluyor. Halep’te de en az 120 kişi gözaltına alındı

SURİYE ASKERLERİ 500 METREDE

Hatay’ın Güveççi köyünden bakanlar artık Suriye askerlerini sınırın diğer yakasında rahatlıkla görebiliyorlar. Önce Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki Cişür Şugur kasabasını daha sonra da Bdama kasabasına kuşatan Suriyeli birlikler dün sabah itibariyle sınıra 500 metre yaklaştı. Tanklar, zırhlı araçlar ve keskin nişancılarla Hırıptıcöz köyüne giren askerlerin buradaki halka ateş açtığı iddia edildi. Güveççi Köyü’nün hemen karşı tarafında yaklaşık 30 bin Suriyelinin olaylardan kaçarak sığındığı Hırıptıcöz Köyü’ndeki gözetleme kulesine önce Suriyeli isyancılar tarafından Türk bayrağı çekildi. Daha sonra Suriye ordusu tarafından ele geçirilen kuledeki Türk bayrağının yerine Suriye bayrağı konuldu. Halep’te de askerlerin en az 120 kişiyi gözaltına aldıkları öğrenildi. Ordu buradan Türkiye’ye gelen otoyolu kapattı.

Pamuk’tan mektup
Bu arada aralarında Orhan Pamuk, Salman Rüşdi, Umberto Eco’nun da bulunduğu dünyaca tanınmış yedi yazar, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne bir mektup göndererek, vatandaşlarına baskı yapan Suriye’nin kınanmasını öngören karar tasarısını kabul etmesini istedi.