Dünya Suriye ordusu 'Palmira'nın kalbine' girdi

Suriye ordusu 'Palmira'nın kalbine' girdi

24.03.2016 - 14:19 | Son Güncellenme:

Suriye Ordusu, yaklaşık bir yıldır IŞİD elinde tuttuğu tarihi Palmira kentini geri almak için saldırıyor. Rus savaş uçakları, terör örgütünün Deyr ez-Zur'dan gelen ikmal hattını vurarak rejime destek veriyor. Esad'ın Suriye'de ilerlediği sıralarda Irak Ordusu da terör örgütü IŞİD'e Musul'da operasyonu sürdürüyor.

Suriye ordusu Palmiranın kalbine girdi

Suriye'de Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin, terör örgütü IŞİD kontrolündeki tarihi Palmira (Tedmur) kentini geri almak için operasyon düzenlediği bildirildi. Suriye devlet televizyonu, Suriye Ordusu'nun Palmira kentine giriş yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Humus ilinin Palmira ilçesindeki tarihi kent etrafında rejim güçleri ve IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rus savaş uçaklarının destek verdiği rejim güçleri, birkaç gün önce bölgede ilerleyerek stratejik Hayan Dağı, Kasr Meridyen oteli mevkii ve Humus-Tedmur-Şam kavşağını ele geçirmişti.

Rejim güçlerinin havan topu ve füzelerle saldırdığı, Rus savaş uçaklarının da Deyr ez-Zur'dan gelen IŞİD'in ikmal hattını vurduğu ifade ediliyor. Bu nedenle terör örgütünün Palmira'ya takviye güç gönderemediği belirtiliyor.

Suriye ordusu dün kentin girişine kadar ilerlediğini, "Palmira'yı almamıza saatler kaldı" diyerek duyurmuştu.

Terör örgütü IŞİD, Palmira'yı Mayıs 2015'te ele geçirmişti.