Dünya Suriye'de reform için 600 imza

Suriye'de reform için 600 imza

01.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hatemi, doktor kontrolüne alındı

Suriyede reform  için 600  imza



Suriye'de ekonomik ve siyasi reform isteyen 600'den fazla kişi, Devlet Başkanı Başar Esad'a 8 Mart'ta sunulacak dilekçeye imza attı. "Suriye'de İnsan Hakları ve Demokratik Özgürlükleri Savunma Komiteleri" adlı sivil toplum örgütü, 600'den fazla kişinin dilekçeye imza attığını, imza sayısının 1 milyona ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Dilekçeyle, 1963'ten bu yana sürdürülen sıkıyönetimin kalkması, siyasi tutukluların salıverilmesi, sürgünlerin ülkeye geri dönmesi ve kayıp kişilerin akıbetleri hakkında bilgi isteniyor.

İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, şiddetli sırt ağrısı şikâyetiyle dün evinde doktor kontrolüne alındı. AP'ye açıklama yapan bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, birkaç yıl önce sırtında disk kayması olan Hatemi'nin durumunun, ülkedeki siyasi havayla ağırlaştığını söyledi. AFP'ye açıklama yapan bir başka Cumhurbaşkanlığı yetkilisi ise Hatemi'nin Ayetullah Humeyni'nin mezarına sabah çelenk koyduktan sonra sırtından rahatsızlandığını ve dinlenmeye çekildiğini belirtti. Hatemi'nin birkaç gün ofisine gidemeyeceği kaydedildi.

Amerİkan New York Times gazetesi, savaş muhabirlerinin çatışma bölgelerinde silah taşımasını yasakladı. Gazetenin sözcüsü Catherine Mathis, "New York Times için savaş ya da çatışmaları izleyen muhabir, foto muhabiri ya da diğer personelimizin silahsız olması gerektiğine karar verdik" dedi. Gazetenin Irak'a gönderdiği muhabirleri için alınacak önlemleri görüştüğü bir toplantının ardından bu karara vardığını belirten Mathis, gazetenin savaş bölgelerindeki muhabirlerinin güvenliğini sağladığını, çelik yelek dağıttığını söyledi.

Afrİka ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC), bir geminin yangın çıktıktan sonra batması sonucu yaklaşık 200 kişinin kayıp olduğu bildirildi. DKC'de görevli BM yetkilisi Alex Essome, geçtiğimiz pazartesi Mbandaka bölgesinin 185 kilometre güneyindeki bir nehirde batan gemide yangın çıktığı sırada 500 civarında kişinin bulunduğunu söyledi. Essome, "Durum çok ciddi. Ölü sayısını doğrulayamıyoruz, ancak 301 kişiyi kurtardık. Kaza bölgesi yakınlarındaki köylüler, nehirde yüzen cesetler tespit ettiler" dedi.




DÜNYA


Yoksa yok muydu?
Irak'ta kanlı arife : 19 ÖLÜ, 58 YARALI
Yine El Kaide yine uçuş iptali
Dünya turu...